La selecció espanyola va aconseguir ahir la medalla de bronze en el campionat d'Europa en derrotar la de Bielorússia per 58-74, gràcies a una eficaç defensa i a l'anotació d'Alba Torrens (25 punts), Marta Xargay (19) i Astou N'Dour (18). Aquest nou podi en una gran competició internacional engreixa una mica més el palmarès de la gironina Marta Xargay just abans de fer el salt a la WNBA aquest estiu amb Phoenix Mercury. A nivell de seleccions absolutes, Xargay, amb només 24 anys, ja té un or i un bronze en Campioanats d'Europa i una plata en el Mundial de l'any passat.

El bon inici de Bielorússia (4-0, min.1) propiciat pel seu encert en el tir i el seu domini dels rebots, a més del poc encert en els llançaments de les jugadores espanyoles, va ser una constant al llarg del primer quart. Ziuzkova, amb dos triples sense error (16-9, min.5), va establir les primeres diferències per a les bielorusses, que van dominar les dues cistelles (17-8 en rebots), amb Leuchanka com a bastió gairebé inaccessible per a les espanyoles. El 18-12 del final del primer període va reflectir a la perfecció el poc encert de l'equip espanyol. Un 0-9 de sortida per a Espanya (18-21) en tot just dos minuts va suposar un gran canvi a l'escenari del partit. Marta Xargay, des del tir, va aportar confiança a l'equip, i també la defensa de Laura Gil sobre Leuchanka. Bielorússia va perdre part de la seva efectivitat i la defensa espanyola va començar a ajustar la seva pressió sobre el rival. Malgrat alguns alts i baixos, l'equip espanyol va dominar el quart amb solvència i se'n va anar als vestidors amb avantatge per 30-34, després d'un parcial en els segons deu minuts de 12-22 que va constatar el gir donat al partit.

L'intercanvi de cistelles dels primers minuts del tercer quart va afavorir Bielorússia, que va intentar posar setge a l'equip espanyol mantenint-se a un sol punt de diferència (43-44, min.25). Però la defensa espanyola va començar a donar rèdits i un 43-50 va suposar el màxim avantatge de l'equip de Lucas Mondelo fins aquest moment. El cansament de totes les jugadores i el caràcter de les espanyoles va començar a marcar diferències i Espanya es va posar en disposició de trencar el partit, finalitzant el període amb 44-55. Les jugadores de Lucas Mondelo van cimentar aquesta diferència, 49-62 (min.33,30) i mantenint una forta defensa i aprofitant una ratxa positiva en el tir de Marta Xargay, 51-67 (min.35), gairebé van notar ja la medalla de bronze al voltant dels seus colls.