"Algunes es pensaven que això era un partit d'exhibició". Així, sense contemplacions, i amb el seu estil directe, resumia el partit que acabava de donar la quarta victòria consecutiva al seu equip, entre Lliga i Eurolliga, en poc més d'una setmana i mitja. L'Spar Citylift Girona acabava de derrotar el Zamora per 68-65 en una tarda on les gironines van desterrar l'estil agressiu que els havia permès en els tres últims tres partits esvair els dubtes dels dos mesos anteriors. Amb un joc que, segons com es veiés pot ser considerat gairebé de "serveis mínims", l'Uni va fer el just per derrotar un rival que es va presentar a Fontajau amb només sis professionals i que, protegit en zona molts minuts i ben dirigit per una Mariona Ortiz molt més madura del que es recorda a Girona, va posar contra les cordes a l'Spar Citylift Girona fins gairebé al final quan dos tirs oberts de Kuktiene, un parell de pilotes recuperades per Givens i dos rebots ofensius de Coulibaly van solucionar la papereta. El millor: la victòria i que, després de molts mesos d'estretors, ahir Ortega va disposar d'una rotació de nou jugadores en un equip que encara té marge per créixer.

Quatre dies després de la victòria a l'Eurolliga contra l'equip de Chelsea Gray, l'Agü Spor, i just el dia abans de començar avui un complicat viatge als confins de Rússia per jugar dimecres contra l'Ekaterinburg, no era la millor data perquè l'Uni sortís a jugar gaire concentrat contra un rival, a priori, inferior i minvat per les lesions. Només va faltar que l'exbase de l'Uni, Marion Ortiza, fes jugar caminant un Zamora "casat" amb la defensa en zona perquè el partit es convertís en tot allò que no agrada a Ortega: un partit de baixa intensitat. Ni Givens, ni Knezevic, ni Jordan... ni cap de les titulars habituals de l'Uni mossegaven ahir en defensa i, per tant, la reacció gironina va haver d'arribar de la mà de les dues jugadores que no havien participat en la victòria de dimecres a l'Eurolliga: Italee Lucas i Artemis Spanou. La seva activitat en atac va permetre que l'Uni, que havia anat perdent gairebé tot el primer quart, passés a guanyar de 10 punts a mitjans del segon (29-19). Lucas, amb 18 punts, i Spanou (11) van ser les màximes anotadores de l'Uni ahir però el seu estil de joc no és precisament el d'unes grans recuperadores de pilotes.

Lucas és una tiradora pura i a Spanou, segurament el talent més gran de l'actual plantilla de l'Uni, encara li queda feina per assumir el joc que ara fa l'Spar Citylift. Sensiblement diferent del que feia l'equip quan ella es va lesionar el novembre. Així, amb el Zamora aferrat al seu guió de defensar en zona, intercanviar cistelles quan pogués i córrer poc, el partit no es va arribar mai a trencar.

Un bàsquet de Pirsic va arribar a empatar el partit a 38 punts a mitjans del tercer quart i, encara l'Uni va semblar reaccionar amb dos triples consecutius (Lucas i Jordana), Mariona Ortiz i Dragava Svitlica no van deixar que el seu equip s'enfonsés. L'Uni, ahir totalment mancat d'instint per rematar el partit, no es va alterar gens i va acabar fent el mínim indispensable per guanyar: un tir obert de Kuktiene, quatre punts seguits de Givens (els segons després de robar una pilota de les mans a Ortiz) i dos rebots ofensius de Coulibaly en jugades de tirs lliures van assegurar la victòria. I, de fet, ahir el més important era la victòria perquè per guanyar el Zamora amb la mateixa brillantor que a l'Agü Spor cal ser gairebé al·lèrgic a la relaxació. L'Uni ?jugarà ara dimecres a Ekaterinburg i dissabte a Ferrol.