La pluja que va caure sobre els diferents punts de l´Alt Empordà no va ser un impediment perquè la primera edició de la Mitja de Figueres fos tot un èxit esportiu.

La jornada va començar amb la sortida a les 9.15 h de les diverses categories de La Menuda, amb circuits de 300, 600 i 1.100 metres respectivament, depenent de l´edat dels joves. Una prova no competitiva i en què tots els 300 nens i nenes de 18 mesos a 12 anys que hi van participar van rebre una medalla commemorativa de la prova.

L´objectiu de la prova també era combinar esport i cultura, de manera que en la prèvia de la sortida dels corredors els Gegants de Figueres i una batucada a càrrec de La Tramuntacada van oferir dansa entre participants i assistents, en la primera edició d´aquesta prova.

A les deu es donava sortida a la Mitja Marató, amb gairebé 800 atletes, 425 de la mitja i 250 de la de 10km, amb un circuit humit a causa de la pluja, fet que preocupava per les caigudes que podria generar en els corredors. Tot i així, no es va haver de lamentar cap caiguda.

La jornada també va tenir certs moments emotius, com quan un nen hi va participar acompanyat dels Gegants de Figueres; o quan un home de 79 anys que va aconseguir finalitzar la cursa de 10 quilòmetres va assegurar que aquesta seria la darrera cursa que disputaria. L´altre moment destacat també va ser l´arribada d´un participant en cadira de rodes o el Team Atena, un pare que corre maratons empenyent la cadira de rodes de la seva filla.

El quilòmetre llançat era una de les grans novetats que incorporava la Mitja. Una cursa dins la cursa que va aportar una dosi d´emoció poc habitual en el primer tram d´una prova d´aquestes característiques.

El guanyador final del quilòmetre llançat de la primera edició de la Mitja de Figueres va ser el migfondista Reyes Estévez. L´atleta va recorrer els primers mil metres de la prova en 02:49:72. La guanyadora del quilòmetre llançat en categoria femenina va ser l'olotina Esther Canalias, amb 03:41:84.

Pel que fa a la mitja, el guanyador absolut va ser l'empordanès Enric Roura, amb un temps total de 1:12:10. En segon lloc de la mitja va acabar el gironí Jordi Rabionet, de TR Esports Parra, i el tercer lloc va ser per al banyolí Pau Castellvell, del Club Natació Banyoles. Els tres primers llocs de la categoria femenina se´ls van adjudicar Carmen María Rodríguez, de La Sansi, amb un temps d´1:27:47), Cristina Silva (1:28:45) i Esther Canalias (1:29:38).

El primer lloc de la classificació general de la prova de 10km de la Mitja Figueres va ser per a l'atleta local Miquel Cruz, amb 34:17:60. El podi el van completar Marçal Gratacós i Roger Gil. Pel que fa a la classificació femenina el van formar les atletes del CA Bikila Eva Martin-Moreno i Maria Lozano, que van creuar la línia d´arribada juntes amb un temps de 42:52. El tercer lloc va ser per a Joana Deulofeu, amb 46:44. El TR-Esports Parra va ser el vencedor en la classificació per equips.

La Mitja també va transcórrer pels termes de Cabanes, Peralada i Vilabertran, en una cursa que va servir a molts participants per aconseguir el seu millor registre personal.