Les victòries contra el Voltregà (1-2) i el Vilafranca (3-1) han permès al Citylift Girona igualar la seva millor ratxa de triomfs a l'OK Lliga i, de passada, fer un pas important per rellançar les seves opcions de permanència. L'anterior vegada que l'equip de Ramon Benito havia sumat dos triomfs consecutius (contra Manlleu i Vendrell), l'Alcoi va tallar la ratxa. Demà els gironins buscaran la tercera victòria seguida a la pista del Caldes, un rival directe que ara mateix marca el primer lloc de descens. Guanyar equivaldria a deixar-los a vuit punts, tot un món quan només faltaran sis partits (18 en joc).

El tècnic Ramon Benito valora que aquesta reacció hagi arribat després de la dolorosa derrota en el derbi contra el Lloret (1-5). L'equip va reaccionar amb claredat. «Després de caure a casa en aquell partit, vam fer una xerrada al vestidor i tothom va fer un pas endavant. Hem d'anar partit a partit, però pensant que cada un és l'últim», deia ahir Benito. El Girona, a més, afronta aquest tram final de temporada amb la baixa de Bolcato, que va ser operat de l'espatlla dimarts passat i ja ha dit adeu a la temporada.

Demà els espera el Caldes, amb la possibilitat de sumar tres triomfs seguits, la millor ratxa de la temporada, i allunyar de manera clara un rival directe. Segons l'entrenador del Girona «hem d'anar allà amb la mateixa mentalitat. És una nova final, però contra un gran equip, classificat per a la Final Four de la Cers, malgrat la posició que ocupi a la lliga». Guanyar, com admet Benito, «ens posaria la permanència molt a prop». Tradicionalment, la salvació sol establir-se entre els 30 i els 31 punts i el Girona en tindria 28. Faltarà jugar contra Reus, Igualada, Vic, Alcobendas, Barça i Noia.