Era qüestió de temps, i ara ja és matemàtic. A la UE Llagostera-Costa Brava només li calia un punt o que l'Atlètic Llevant no guanyés tots els punts que li quedaven per certificar la permanència, i ahir en va fer prou amb l'empat dels valencians a Alcoi per evitar la promoció de descens a la penúltima jornada del campionat. La derrota contra l'Hospitalet (1-0) no va deixar satisfets als d'Oriol Alsina, sobretot per la imatge de l'equip sobre el camp però la van rebre com un mal menor que permet passar pàgina a una temporada molt complicada

Ahir el tècnic va repetir la mateixa alineació que la setmana abans quan es va enfrontar al Lleida, confiant en Maynau per banda esquerra i amb Rafa Jordá i Manel a la davantera. Davant tenien un equip extremadament necessitat, cosa que es va traduir en una sortida molt intensa dels locals i que, unit al mal estat de la gespa artificial de l'estadi, va provocar que els gironins no es trobessin còmodes en cap moment del partit. El joc directe del rival va ser una dificultat afegida i, només començar, primer Fabianni i després Salinas ja van avisar amb una rematada de cap desviada i un xut que, ajustat al pal, Moragón va aturar en dos temps fent una bona estirada.

Superat el quart d'hora, Lucas Porcar va creuar el camp de costat a costat buscant un forat per sorprendre el porter balear, però el seu llançament des de la frontal de l'àrea no va tenir conseqüències al marcador. La insistència dels riberencs per marcar va obtenir recompensa en un xut de falta de Dani Fernández que va superar la barrera abans d'acabar al fons de la xarxa. Sense el control de la pilota i superat en el joc aeri i la pressió dels locals, el Llagostera només va inquietar el porter local amb un xut llunyà de Fuster que es va perdre per línia de fons, i després d'un temps sense arribades a l'àrea, novament Lucas Porcar va rematar en l'última ocasió de la primera part. A la represa, l'enfrontament va seguir la mateixa dinàmica, i la primera rematada a porteria no va arribar fins al minut seixanta. A partir d'aquest moment va començar un ball de canvis que va obrir Oriol Alsina fent entrar Marc Fernández en el lloc de Rafa Jordá i, poc després, substituint Maynau per Rubén Martínez.

Amb Manel com a únic davanter i extrems intentant obrir el camp i entrar per bandes, el Llagostera va donar sensació de perill amb centrades laterals des de la línia de fons que no van trobar rematador. Al tram final del partit i sabent del resultat a El Collao, l'Hospitalet va fer un pas endavant per mirar de sentenciar el partit. Els de Jordi Canals van estar a punt d'aconseguir-ho amb una jugada de Fernández que aquest va rematar per damunt del travesser a la frontal de l'àrea petita, i després amb un contraatac que Rubio no va saber aprofitar.

Amb el xiulet de l'àrbitre, els gironins van celebrar sobre el camp haver complert l'objectiu de la permanència amb el regust agredolç d'una derrota que deixa els gironins catorzens abans de rebre en l'última jornada, i en horari unificat, El Prat, també en situació límit.