El ciclista alemany John Degenkolb (Trek) es va adjudicar a l'esprint la novena etapa del Tour de França, amb un recorregut de 156,5 quilòmetres entre les localitats Arras Citadelle i Roubaix, mentre que el belga Greg Van Avermaet (BMC) segueix com a líder de la classificació general després d'acabar ahir segon. El tercer calaix del podi de la novena etapa va ser per a Yves Lampaert (Quick Step). Després de Degenkolb, Van Avermaet i Lampaert va arribar un grup amb Sagan a 18 segons, i a 26 els grans favorits: Valverde, Froome, Dumoulin, Quintana i Mikel Landa.

El Tour va viure una altra etapa envoltada de patriotisme en coincidir en data amb la presència de la seva selecció de futbol a la finalíssima del Mundial. Els corredors es van topar amb multitud de banderes franceses i samarretes de Paul Pogba, Antoine Griezmann i companyia, durant una jornada marcada per un total de 21,7 km rodant sobre llambordes. El perill d'aquests trams es va engrandir des de l'inici, quan una caiguda al quilòmetre 7 va provocar que homes importants, com l'espanyol José Joaquín Rojas (Movistar) i sobretot l'australià Richie Porte (BMC Racing), abandonessin la cursa a causa de les seves respectives lesions. L'abandonament de Rojas va suposar una baixa sensible per a l'equip Movistar, ja que perdia així a un dels gregaris encarregats de canalitzar el lideratge dels també espanyols Alejandro Valverde i Mikel Landa al costat del colombià Nairo Quintana. Per la seva banda, la retirada de Porte va deixar al gran grup sense un dels seus grans candidats per al triomf definitiu el 29 de juliol en els parisencs Camps Elisis.

Greg van Avermaet continua com a líder del Tour. Avantatja en 43 segons el britànic Geraint Thomas (Sky) i en 44 el belga Philippe Gilbert (Quick Step). Valverde és cinquè a 1.31 i Landa, desè a 1.42. El Tour gaudeix avui de la primera jornada de descans.