Esther Guerrero va quedar fora del seu objectiu, les primeres vuit places, en la final dels 1.500 metres del campionat europeu de Berlín que es va disputar ahir. Tot i això, marxarà satisfeta del campionat després d'haver completat «l'objectiu» d'haver lluitat per les medalles deixant enrere les semifinals. La banyolina va veure's superada per la rapidesa de la britànica Laura Muir, que va emportar-se l'or, i el grup de favorites, que la van situar a l'onzena plaça amb 4:09.88. «L'emoció d'estar a una final ha fet que anés amb les cames bloquejades. Als últims 700 metres estava morta», comentava Guerrero després de la cursa. La soriana Marta Pérez va quedar novena.

Guerrero es va plantar a la final de l'Europeu dels 1.500, després de decidir amb el seu entrenador que deixaria enrere la prova que ha fet sempre, el 800, per apostar per aquesta distància superior que li ha de permetre ser més competitiva en àmbit internacional. Aquesta vegada però, se li va resistir. Quan només portaven 500 metres, Muir va comandar la cursa i només va poder seguir-la la seva compatriota Laura Weightman. Muir, que va acabar amb un registre de 4:02.32.

La resta del grup va avançar-se lluitant per les posicions de finalista, mentre que Guerrero va situar-se sempre en els últims llocs. Tot i això, l'atleta està «contenta d'haver estat aquí» i espera «poder lluitar a altres campionats amb la Marta (Pérez) per poder estar més amunt». La soriana, en canvi, va sortir decebuda ja que «volia una posició millor».