El pilot de Roses, Maverick Viñales (Yamaha), va acabar en cinquena posició en el Gran Premi de San Marino que es va disputar ahir al circuit Marco Simoncelli, corresponent a la tretzena prova del Mundial. El rosinc, que sortia tercer, continua cinquè en la classificació del Mundial.

Va ser l´italià Andrea Dovizioso (Ducati) qui es va emportar la victòria en la cursa de MotoGP del Gran Premi de San Marino per davant del català Marc Márquez (Repsol Honda), que consolida el seu avantatge al capdavant de la general de la categoria reina, i del britànic Cal Crutchlow (Honda), en una cita en què Jorge Lorenzo (Ducati) va patir una caiguda quan era segon a falta de dues voltes.

D'aquesta manera, Márquez es manté com a líder del Mundial amb 67 punts d'avantatge sobre el nou segon classificat, Dovizioso. Lorenzo només va poder ser dissetè després de la caiguda, i Valentino Rossi (Yamaha), fins ara en la segona plaça del Mundial i ara tercer, va acabar setè.

Lorenzo, poleman de dissabte, va defensar la seva posició de privilegi en una arrencada en la qual l'australià Jack Miller (Ducati) va sortir a la seva roda i en què Márquez, que partia cinquè, va remuntar fins a la tercera plaça.

No obstant això, Dovizioso, quart dissabte, va recuperar posicions per situar-se segon i deixar dues Ducati al capdavant. La tercera en lliça, la de Miller, se n'anava a terra en la quarta volta mentre el de Cervera rodava a ritme de volta ràpida.

L'incident deixava el català, el balear i el transalpí destacats líders de la cita, rodant en 1:33, al començament de la sèrie d'avançaments i cops que se succeiria fins al final. Així, en la sisena volta Dovi es posava primer, i Lorenzo i Márquez se centraven de moment en la lluita per la segona plaça.

El de Cervera va aprofitar que el de Palma es va obrir massa en un revolt durant la volta 14 per passar-lo, encara que Lorenzo li va seguir ensenyant la moto i el va tornar l'avançament cinc voltes després. Mentre, Dovizioso es va relaxar, i això va permetre que els espanyols s'acostessin i li retallessin mig segon -dels dos d'avantatge de què disposava a falta de dues voltes per la bandera a quadres.

La carrera va fer un tomb precisament llavors. Lorenzo, al límit, va anar a terra i va veure com el seu objectiu se li escapava. L´accident del mallorquí va permetre al britànic Cal Crutchlow (Honda) pujar al podi en l'últim moment.

Fora del podi i en una meritòria quarta posició va acabar Álex Rins (Suzuki), just per davant de Maverick Viñales i Dani Pedrosa (Repsol Honda), cinquè i sisè respectivament. Setè va ser Valentino Rossi, vuitè Andrea Iannone (Suzuki) i Álvaro Bautista (Ducati) va ser novè.

Per altra banda, després de la caiguda a falta de dues voltes, Lorenzo va acabar dissetè, una posició que no li va permetre sumar cap punt en la seva lluita pel Mundial.

Albert Arenas acaba sisè

El pilot gironí que competeix a Moto3, Albert Arenas, va acabar sisè sortint des de la tretzena posició. El gironí se situa en onzena posició en el Mundial de pilots.