L'excicilista holandès i actual director de l'equip del Trek-Segafredo nord-americà, Steven de Jongh, es recupera de ferides greus a l'hospital Josep Trueta de Girona després de ser trobat inconscient en un marge de la carretera de la Ganga. Els Mossos d'Esquadra investiguen si De Jongh, de 44 anys, va ser víctima d'un atropellament, va patir una caiguda pel mal temps, o alguna mena de defalliment després que ahir fos localitzat inconscient per un dispositiu conjunt de Mossos d'Esquadara i dels Bombers després que la seva dona i uns amics de la família alertessin de la seva desaparició.

Steven de Jongh té una residència a Calonge i havia sortit ahir al matí amb bicicleta per les Gavarres. Els registres de l'Strava, un dispositiu que enregistra el recorregut i els temps dels entrenaments molt utilitzat pels ciclistes, revelava que De Jongh havia fet al voltant de 60 quilòmetres abans d'aturar-se en el quilòmetre 5 de la carretera de l'alt de la Ganga. Una mica més enllà, en el quilòmetre deu i mig, és on va ser localitzat el cos inconscient de De Jongh en un marge amb molta vegetació segons fonts dels Mossos d'Esquadra.

El senyal d'alarma que alguna cosa no havia anat bé en la sortida en bicicleta de De Jongh va ser la seva dona, Renee Meijer, que al voltant de les tres de la tarda, en veure que no tornava i que l'Strava s'havia aturat feia estona, va demanar ajuda a travès de les xarxes socials mentre uns amics de la família alertaven de la seva desaparició als Mossos d'Esquadra de la Comissaria de la Bisbal.

«Gent de Twitter, ajudeu-me, si us plau, el meu marit Steven De Jongh ha sortit en bicicleta i està desaparegut des de les 10.30 al voltant de la zona de la Ganga. Va amb una bici Trek i un mallot del Trek», va escriure Meijer, que, tres hores després, confirmava que el seu marit havia estat localitzat inconscient però «amb pols i respirant». Steven de Jongh va ser traslladat amb helicòpter al Trueta, on va arribar ja havent recuperat la consciència però amb ferides importants.

La notícia de la desaparició de De Jongh va aixecar molta expectació a Holanda, on l'exciclista és molt conegut. El ciclista va ser tretze anys professional com a velocista en equips com Rabobank o Quick Step i va aconseguir una trentena de victòries en etapes o proves d'un dia. Retirat l'any 2009, Steven de Jongh es va integrar a l'estructura tècnica de l'Sky i, posteriorment, ha estat director d'equip al Saxo Bank i al Trek Segafredo, on encara treballa. En aquests dos últims equips va dirigir el madrileny Alberto Contador.