Segueix-nos a les xarxes socials:

El Barça tanca la primera volta amb una golejada

Els blaugrana derroten l'Eibar amb gols de Luis Suárez (2) i Lionel Messi

El Barcelona ha acomiadat la primera volta de LaLiga Santander amb una victòria sense brillantor -la sisena consecutiva- davant de l'Eibar (3-0), que el consolida com a líder destacat de la competició.

Els guipuscoans han fet un partit més que digne al Camp Nou, però han encaixat la seva novena derrota en nou partits davant el conjunt blaugrana, totes elles per dos o més gols de diferència.

I això que ha sortit l'Eibar a buscar al Barça a dalt, exercint una presó asfixiant amb la convicció que només tenen els equips de Mendilibar.

El conjunt català no ha sabut sobreposar-se a ella en tota la primera meitat. Només un teva-meva de Luis i Suárez i Coutinho, que el punta 'charrúa' ha culminat amb un precís tir creuat, ha trencat la defensa visitant per col·locar l'1-0 als 19 minuts de joc.

Els de Valverde només s'han acostat amb perill una altra vegada a la meta defensada per Riesgo, durant la primera part, en un cop de cap de Sergi Roberto que ha creuat massa.

La resta ha estat una exhibició de fe, urpa i rigor tàctic de l'Eibar, amb Diop i Escalante treballant a preu fet al centre del camp i l'equip pressionant la sortida local des del seu jugador més avançat -Sergi Enrich- fins a l'últim home de la saga.

Durant molts minuts, els bascos han aconseguit que el partit es jugués en el camp blaugrana i que Barça no sortís amb la pilota jugada des de darrere, però tampoc han estat capaços de generar perill.

Un cop de cap de Sergi Enrich que se n'ha anat per l'esquadra esquerra de Ter Stegen ha estat tot el bagatge ofensiu visitant abans del descans.

El Barcelona, amb un futbol indolent i falto de ritme, amb prou feines tenia continuïtat en el seu joc, convençut que, tard o d'hora, aprofitaria algun error visitant i que la victòria arribaria per inèrcia.

I tenia raó. Acabaria portant per la inèrcia golejadora de Messi, que feia el seu gol 400 en Lliga, després de culminar amb l'esquerrana una altra combinació entre Coutinho i Luis Súarez després d'una pèrdua de pilota d'Arbilla en el 53.

Amb el 2-0, l'Eibar ha baixat la intensitat, i Luis Suárez, Coutinho i també Messi han pogut fer el tercer, però els seus remats s'han trobat amb Riesgo, abans que Suárez aconseguís el premi a la seva insistència a l'hora de joc (3-0).

Amb el partit decidit, l'última mitja hora ha estat de nou de la més anodina, amb l'Eibar intentant marcar el gol de l'honor i el Barça instal·lat còmodament enrere esperant per fer el quart a la contra.

Pels visitants ho van intentar Sergi Enrich, que una altra vegada rematava de cap desviat, i l'acabat d'ingressar De Blasis, amb una altra rematada de cap que posava per primera a vegada a prova a Ter Stegen en tot el partit.

D'altra banda, només l'entrada de Dembélé ha animat els últims minuts d'un partit que el Barça ha solucionat acollint-se a la llei del mínim esforç.

Fitxa tècnica

3 -Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto (Semedo, min. 83, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets (Vidal, min. 66), Rakitic, Arthur (Dembélé, min. 72); Coutinho, Messi i Luis Suárez.

0 -Eibar: Riesgo; Peña, Arbilla, Bigas, Cote; Escalante (Kike García, min. 77), Diop, Orellana, Cucurella (De Blasis, min. 64); Jordán i Sergi Enrich (Marc Cardona, min. 83).

Gols: 1-0, Luis Suárez, min. 19; 2-0, Messi, min. 53; 3-0, Luis Suárez, min. 59.

Àrbitre: Gil Manzano (Comitè extremeny). Ha mostrat groga a Sergi Enrich (min. 42), Luis Suárez (min. 44) i Piqué (min. 70).

Incidències: Partit de la 19ª jornada de LaLiga Santander disputat en el Camp Nou davant 71.039 espectadors.