El ciclista gironí Dani Valentí va morir ahir a conseqüència d'una caiguda en el Descens de Sant Andreu de la Barca, que es va suspendre després del tràgic accident. Valentí va caure en la mànega de classificació i, tot i la ràpida actuació dels serveis d'urgències mèdiques del SEM, no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Organitzat pel Moto Club Sant Andreu de la Barca, la d'ahir era la vint-i-sisena edició de la prova, que formava part de l'Open d'Espanya de Descens a més de ser puntuable per a la Unió Ciclista Internacional (UCI). La prova reunia una bona part dels millors especialistes estatals de descens, la participació voltava els 400 ciclistes, en una baixa de 1.200 metres amb un desnivell negatiu de 170 metres. La decisió de suspendre la prova després de l'accident de Valentí la varen decidir els organitzadors -Moto Club Sant Andreu, Federació Espanyola i UCI- amb el suport de la resta de corredors.

Des de les xarxes socials de les federacions catalana i espanyola de ciclisme es transmetia ahir a la tarda el condol per als familiars de Dani Valentí per la seva tràgica mort.