La selecció espanyola de bàsquet ha guanyat aquest diumenge per 56-59 a Letònia en la tercera i última jornada de la fase de grups de l'Eurobasket femení, que es disputa per terres letones i sèrbies, i certifica la primera posició i igualment el seu accés directe als quarts de final.

La gironina Marta Xargay ha fet 7 punts i la jugadora de l'Spar Citylift Girona Laia Palau n'ha fet cinc i la Queralt Casas ha tingut una actuació testimonial.

L'equip entrenat per Lucas Mondelo ha aconseguit la seva tercera victòria, afermant en el Grup A aquest lideratge amb premi doble d'evitar la repesca de vuitens. En segona posició ha acabat Gran Bretanya, gràcies al seu triomf per 54-68 sobre Ucraïna; i en el tercer lloc han conclòs les letones.

Però les bàltiques han posat molt cara la seva derrota, a causa d'un impuls final que ha emprenyat les espanyoles quan aquestes ja es veien guanyadores abans d'hora. Mondelo s'ha encarregat de posar les piles a les seves deixebles amb un oportú temps mort, quan l'electrònic de l'Arena Riga reflectia un 50-55 a 02:25 del xiulet final.

Ha costat, ja que fins i tot Aija Brumermane ha fallat dos tirs lliures amb 54-57 quan faltaven 54 segons. La '13' letona ha deixat escapar aquí una gran oportunitat per al seu equip, que havia defensat amb dents i ungles els dos atacs immediatament anteriors d'una Espanya irregular.

Ha estat un desenllaç taquicàrdic per a un duel de pujades i baixades, que les de Mondelo havien dominat després del primer període (17-17). I és que la 'WÑBA' ha assecat a les seves adversàries en un gran segon quart, amb parcial acumulat de 8-18 mentre la pivot hispanosenegalesa Astou Ndour tornava a ser la més destacada sota tots dos taulers.