La selecció espanyola mesura el creixement d'un jove valor com Martin Ødegaard en l'any de la seva explosió, en la visita a Noruega, on pot certificar a les primeres de canvi el bitllet per a l'Eurocopa 2020 de forma matemàtica, en una impecable fase de classificació amb ple de triomfs.

No ha trobat rival camí d'aquest torneig una selecció espanyola en fase de creixement i encaix de nous futbolistes que van trobant el premi per la meritocràcia per la qual aposta Robert Moreno. El nou seleccionador desterra el concepte intocable, tot just vigent per al capità Sergio Ramos i Sergio Busquets, i premia en cada convocatòria els moments de forma. Així apareixen noves cares com Sergio Reguilón, Pau Torres o Gerard; tornen jugadors de la generació que va tocar la glòria com Raúl Albiol o Santi Cazorla; i s'alimenten debats en zones del camp on està per decidir-se els elegits per a la pròxima gran cita.

Especialment Espanya ha d'afinar al centre de la defensa i la zona del 9. Robert Moreno té dos càstings oberts per trobar la parella definitiva a Sergio Ramos, que a Oslo farà història i es convertirà en el jugador amb més internacionalitats de la selecció i que supera Iker Casillas. Ho farà tornant a provar Íñigo Martínez al seu costat, després de caure Mario Hermoso per la falta de minuts en el seu club.

A la davantera només s'assenta com a fix Rodrigo Moreno i l'absència d'Álvaro Morata és un toc d'atenció. Estrenyen Mikel Oyarzabal i Pablo Sarabia, que aspiren a la titularitat pendent de l'estat de Fabián Ruiz, últim jugador que va fer caure la porta amb el seu rendiment, i que arrossega una faringitis. El centre del camp també està pendent dels problemes musculars de Dani Ceballos. Si Robert decideix no forçar, seria Thiago titular.

Líder amb set punts d'avantatge i ple de victòries en sis jornades, amb 17 gols a favor i tres en contra, Espanya encara amb els deures pràcticament fets les dues sortides més dures de la fase de classificació un cop superada la de Romania. En tres dies esperen Noruega i Suècia, els últims exàmens.