Els germans Márquez, Marc i Àlex, compartiran equip, el Repsol Honda, l'any que, després de confirmar-se el fitxatge del segon en substitució de Jorge Lorenzo.

D'aquesta manera, Marc, campió de MotoGP, i Àlex, campió de Moto2, s'uniran a l'equip Repsol i es convertiran en els primers germans en compartir equip a MotoGP.

Anteriorment els germans Espargaró (Pol i Aleix) van ser els primers a competir en MotoGP, encara que en equips diferents.

Honda Repsol mantindrà, així, en el seu garatge a dos campions de món, després que els germans Márquez hagin aconseguit aquesta temporada ja finalitzada els títols de MotoGP i de Moto2. De fet, aquesta ha estat la segona vegada que tots dos pilots repeteixen campionat de món, després que el 2014 Marc aconseguir el seu quart títol en MotoGP i Àlex s'estrenés en Moto3.

Àlex tindrà l'oportunitat de pujar per primera vegada a l'Honda al Circuit de Xest, on s'inicien les primeres provatures de cara a la temporada que ve, preparatius que també s'estendran a dimecres.

Inicialment no estava previst que l'Àlex donés el salt a la categoria reina des de l'equip satèl·lit d'Honda a Moto2, però donada la retirada de Jorge Lorenzo, finalment l'escuderia japonesa s'ha decidit pel petit dels Márquez, fet que genera molts dubtes sobre de la relació que ara tindran a la pista els germà, a partir d'avui, rivals.

D'aquesta manera contínua el matrimoni entre Honda i el motociclisme espanyol. El primer campió en la categoria màxima amb aquesta marca va ser Àlex Crivillé (1999) als comandaments d'una 500 i des de 2006 sempre, al menys, un pilot espanyol ha pertangut a l'estructura oficial de la marca japonesa.

A més des de 2013, les dues màquines Honda han estat pilotades per espanyols. Des d'aleshores i fins a 2018 amb la dupla Dani Pedrosa-Marc Márquez, aquest any amb el duo Márquez-Jorge Lorenzo i el pròxim amb la presència dels dos germans Márquez.

El comunicat de l'empresa nipona informa el següent: "Honda Racing Corporation es complau d'anunciar la signatura del doble campió mundial Alex Márquez. El jove pilot espanyol s'unirà a l'equip Repsol Honda en un contracte d'un any. Passarà de la classe intermèdia a convertir-se en soci de el vuit vegades campió mundial Marc Márquez el 2020, per a la seva temporada de debut a la classe principal a bord d'l'Honda RC213V".