El futbolista Andreu Fontàs (Banyoles, 1989), exjugador del FC Barcelona i del Celta de Vigo i ara a la Lliga Nord-americana, ha insistit a emfatitzar aquesta setmana, en declaracions a l'agència EFE , que "no ens demanen que anem a la guerra. Només ens demanen que ens quedem a casa".

"És una situació complicada. Dura. No és fàcil. Però és pel bé de tots. No podem ser egoistes en aquest moment. No podem pensar només en nosaltres. Hem de mirar més enllà del nostre melic. Hem de pensar en tots els que ens envolten. I en tot, tot, el món ", ha accentuat des dels Estats Units el central de l'Sporting Kansas City, de la Major League Soccer nord-americana, a la qual va arribar el 2018 després de cinc temporades al Celta de Vigo.

"Aquí, a Kansas City, la sort que tenim és que és una ciutat súper extensa. No té res a veure amb Nova York o amb d'altres grans ciutats del país, on està afectant molt més perquè molta gent viu en un espai molt petit", ha dit.

"Hi ha molts menys habitants, i la densitat és molt més baixa. Potser per això no hi ha tants casos. I la sensació no és tan alarmant. Sembla que està tot molt més controlat", ha afirmat Fontàs que fa ja més de 20 dies, abans que fos obligatori, es va confinar a casa amb la seva dona, embarassada, i la seva filla de dos anys.

"La situació és molt més tranquil·la, aquí. Però vius preocupat, patint, perquè ho veus a prop. I la sensació és que no ho saps tot. Que et falta informació. Sembla que estem bé, però tampoc ho sabem del cert", ha continuat el central gironí de 30 anys de l'Sporting Kansas City.

Fontàs admet que la situació és especialment greu als Estats Units perquè "no tothom" té l'accés a la sanitat que hauria de tenir.

"A Espanya tenim un gran privilegi. La sanitat és pública. I això no es valora prou. I quan passen coses així és quan la gent se n'adona", ha recordat.

"Esperant que tot això passi com més aviat millor", i pendent de com avança la situació a Catalunya i a Espanya; Fontàs s'exercita, com tants altres esportistes d'elit, a casa.

"Li he robat un espai a la meva filla a la sala de jocs per posar quatre màquines aquí i aprofitar aquests dies per acabar de recuperar-me d'una lesió al tendó d'Aquil·les. Ja estic a la recta final de la recuperació", ha admès.

El defensa de Banyoles es va donar a conèixer en el futbol de primer nivell quan va disputar 16 partits oficials amb el Barça de Pep Guardiola; amb el qual va guanyar dues lligues, una Champions League, una Copa del Rei, una Supercopa d'Espanya, una Supercopa d'Europa i un Mundial de Clubs.

"Futbolísticament, aquí no m'ha anat tan bé com m'esperava. I tinc moltes ganes que es reprengui la competició perquè voldrà dir que ja hem superat aquesta crisi, sobretot, i perquè vull tornar a gaudir del futbol", ha admès.