Era la setmana passada quan Pep Busquets avisava que temptar la sort no era ni de bon tros una aposta segura i que, de seguir així, el Bàsquet Girona podia jugar amb foc. Recordava que l'equip ho havia apostat tot a l'encert de cara a l'anella per guanyar els últims partits però que no sempre sortiria cara. I tenia raó. A Ourense, la fortuna de nou li girava l'esquena. Tercera patacada consecutiva i totes tres decidint-se en l'últim sospir. Els finals ajustants no li acaben d'anar massa bé al conjunt que entrena Carles Marco. Si fa quatre dies la permanència es donava per gairebé encarrilada i fins i tot es mantenia intacte d'una possible classificació pel play-off d'ascens abraçant el primer lloc del grup, avui dia la història és una altra.

A Melilla (95-93, amb pròrroga inclosa), amb el Càceres a casa (74-75) i a Ourense (73-71). Tres setmanes que el caixa o faixa no funciona. Tres partits seguits que s'ha acabat emportant el rival al tram final. Ja li havia passat això mateix al Bàsquet Girona a la primera fase. Llavors va perdre amb el Castelló (72-74) i Palma (80-83). La majoria de partits que s´han decidir al final acaben sortint malament. Hi ha excepcions, perquè també s'ha imposat així a la pista del Palma (78-81), a Castelló (82-84, en aquest cas després del temps extra) i contra el Canoe (73-77). Però de poc li serveix ara si només els madrilenys comparteixen grup amb el Girona. Els altres dos, Palma i Castelló, lluiten per pujar de categoria i aquelles victòries no van computar en aquesta segona fase.

Per intentar capgirar aquesta dinàmica, sigui amb un resultat ajustat o ampli, el Bàsquet Girona haurà d'esperar fins el proper 30 d'abril, quan jugarà a la pista del Tizona de Burgos. De moment li tocarà esperar perquè aquesta jornada descansa. Per tant, a partir d'avui s'haurà d'estar molt atent als resultats. Depenent de com vagi la cosa, la classificació es comprimirà molt més i la permanència serà més cara. L'equip és encara primer amb un balanç de 8-5, però el sisè i per tant, el primer que baixaria, l'Ourense, està allà mateix: 7-4.