El gruix de l’expedició olímpica espanyola ha aterrat aquest diumenge a Tòquio, on afrontarà els Jocs Olímpics, després d’un llarg viatge des de Madrid que es va veure alterat per l’elevat pes de l’equipatge dels esportistes i per les altes temperatures.

La segona tanda de membres de l’equip olímpic, formada per 221 persones entre esportistes i altres components de l’expedició, va aterrar a l’aeroport de Narita de la capital japonesa a les 18.57 h (hora local) després de sortir dissabte a les 23.12 hores de l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

«Un exemple per a tothom»

Encapçalant l’expedició hi havia el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, i la secretària general de l’organisme, Victoria Cabezas, que van destacar la paciència i el bon humor dels esportistes després que el vol previst inicialment per a les 16.25 de dissabte es retardés gairebé set hores per excés de pes i a causa de les elevades temperatures previstes per a l’hora de l’enlairament.

«El nostre equip olímpic és extraordinari. Un veritable luxe. La reacció de tota la delegació davant la llarga espera a l’aeroport és digna d’admirar. Gràcies esportistes, tècnics i a tota la delegació espanyola per ser sempre exemple per a tothom!», va apuntar Blanco a Twitter.