L’atleta garrotxí Xavi Porras va acabar cinquè en la final de salt de llargada T11 dels Jocs Paralímpics de Tòquio. L’únic representant gironí a la selecció espanyola ha obtingut el diploma paralímpic en els seus cinquens, i últims, Jocs amb un millor salt de 5 m i 93 cm en el quart intent. Porras es va quedar a 22 cm d’aconseguir la medalla de bronze en una jornada en què el xinès Dongdong Di es va endur l’or amb un salt de 6 m i 47 cm. El van seguir el nord-americà Gillette (6,17 m) i el francès Pallier (6,15 m).

«Estic convençut que, amb el pas dels dies, gaudirem molt més del resultat d’avui. Vull agraïr a la gent que m’ha acompanyat en aquesta aventura. Presencialment, l’Enric i en Miguel, un parell de cracks. I a tots els que han estat donant-me suport des de la distància. Per descomptat, a la meva família: el meu pare, la meva mare, l’Egara, en Marc, els meus germans, en Jesús, la Mari Carmen. I també a una persona molt important i especial, Reig. Vull enviar el meu agraïment més sincer, petons i abraçades», va resumir Porras en un vídeo penjat a les seves xarxes socials.

Porras, atleta del FC Barcelona des de la temporada 2005/06, també va rebre la felicitació del seu club. Els 5,93 m que va saltar, van arribar en el quart dels sis intents. En el seu palmarès olímpic destaca la medalla de bronze en triple salt de Pequín 2008, així com el quart lloc aconseguit en la capital xinesa en la prova de salt de llargada. També el cinquè lloc en triple salt i salt de llargada de Londres 2012 o el sisè lloc en llargada de Río 2016, com va informar l’entitat blaugrana.

Porras s’acomiada dels Jocs

Abans de viatjar cap al Japó, Porras va confessar en un reportatge al Diari de Girona que aquests serien els seus cinquens, i últims, Jocs Paralímpics. «L’esport m’ha ensenyat a gaudir del camí. Els resultats ja vindran després. Tothom se centra a guanyar medalles, premis... Jo no, el que m’importa és el camí i el fet de poder gaudir d’ell. A més, gràcies a l’esport sóc la persona que sóc. M’ha ajudat a acceptar i superar un problema molt greu; i també m’ha ensenyat els valors del sacrifici», assegurava una persona convertida en un exemple.

Espanya ja suma set medalles

Espanya s’abona a la plata i suma set medalles en els Jocs Paralímpics. El judoka aragonès Sergio Ibáñez i els nedadors Íñigo Llopis i Marta Fernández van aconseguir medalles de plata i eleven a set el botí de la delegació espanyola a Tòquio després de les tres primeres jornades de competició. Espanya se situa setzena de la classificació per països amb un or i sis plates.