Baubacar Sabaly (CA Lloret-La Selva), en categoria masculina, i Michelle Flipo (GEiEG), en categoria femenina, van ser els guanyadors absoluts de la 23a edició del Cros Ciutat de Girona, que es va celebrar ahir als voltants del Parc de les Ribes del Ter. La prova, que havia estat anul·lada l’any passat a causa de la pandèmia, va tornar amb més força que mai i va reunir un total de 860 participants en les diferents categories.

Sabaly va ser el gran dominador de la cursa masculina i es va imposar amb autoritat al final del recorregut amb un temps de 24:37, superant amb més de mig minut d’avantatge al segon classificat, Seth Rider (Triatló GEiEG). El tercer va ser Daniel Álvarez (Cornellà Atlètic). Mentrestant, la prova femenina va ser més disputada i Flipo va haver de lluitar fins al final per aconseguir el triomf. L’atleta del GEiEG va arribar amb un crono de 22:02, mentre que Laia Andreu (CA Vic), segona, i Mercè Guerra (CA Manresa), ho van fer amb una marca de 22:08 i 22:10, respectivament.

Per altra banda, en la categoria sub23, Miquel Corbera (CE Montornés) es va imposar còmodament en la prova masculina per davant Arnau Montaner i Isaac Barti. En la femenina, Laura Rodríguez (Lleida UA) va vèncer amb autoritat, mentre que Núria Atienza i Jana Aguilera van completar el podi.

La d’ahir era la tercera cursa puntuable pel Circuit Gironí que va començar el 24 d’octubre a Olot i acabarà el pròxim 23 de gener a Caldes de Malavella, mentre que la següent prova serà aquest diumenge a Sant Hilari Sacalm. A més, la cursa d’ahir també era puntuable pel Gran Premi Català de Cros en les categories cadet, juvenil i júnior. Per últim, també es va celebrar la cursa de categoria dels «Barrufets» que va aplegar aquells nens i nenes nascuts des de 2016 cap endavant.