El Bàsquet Girona no ha pogut sumar aquest vespre a Fontajau la vuitena victòria seguida (55-66), tot i que la visita del líder, el Granada, ha servit per confirmar que l'equip de Jordi Sargatal està en disposició d'aspirar a tot i que és capaç de plantar cara a qualsevol. Els andalusos han començat a trencar el partit al tercer quart (42-51) després que durant la primera part el domini sempre fos d'un equip local extremadament intens, però gens afortunat en el tir exterior (3/22 triples). A l'inici del darrer parcial un 2+1 de Gasol ha fet somiar Fontajau (47-51), però finalment el Granada ha sabut mantenir-se per davant amb tres triples seguits inapel·lables de Costa (2) i Tomàs (47-62) per demostrar la seva condició de líder i clar aspirant a pujar directe a l'ACB.

Marc Gasol s'ho creu, l'equip hi creu i els aficionats gironins al bàsquet comencen a demostrar, en nits com les d'avui, que també sospiren per tornar l'equip masculí de la ciutat a l'elit, a aspiracions molt més altes que les d'uns darrers anys en categories secundàries. La visita del líder ha dut a Fontajau més de 3.600 espectadors un dimarts al vespre i de seguida públic i jugadors han connectat. Avui el desencert en el triple ha passat factura, però en certa manera ja és una victòria haver competit de tu a tu 35 minuts amb el Granada en un pavelló de Fontajau amb ambient de gala.

L'energia de Fjellerup Franch ha impulsat de sortida el Bàsquet Girona amb un parcial de 8-2 que ha obligat el tècnic del Granada a demanar el primer temps mort. La reacció visitant no ha trigat i en un tancar i obrir d'ulls ja eren només un avall (10-9, 12-11) abans que un tir lliure de Vila deixés el marcador al final del primer quart en un 15-11. Un triple d'Urtasun a cinc minuts del descans ha donat un màxim avantatge de 7 als gironins (24-17) que després d'un altre temps mort el Granada ha neutralitzat (26-24, Vila). Una espectacular esmaixada de Fjellerup a 31 segons posava el 30-24, però els visitants en menys de mig minut han fet un dolorós 0-5 que deixava el duel, a l'equador, en un 30-29. Especialment dur ha sigut el cop de Bropleh, amb un triple sobre la botzina després que Gasol perdés la pilota en l'inici de l'últim atac de la primera part, amb només sis segons de joc.

El Granada s'ha posat per primer cop per davant a l'inici del tercer quart (30-31, Pere Tomàs) i un triple de Costa els ha situat 4 amunt (30-34). Al Girona li costava Déu i ajuda anotar. Des de fora, però també des de dins. Fontajau rugia i un triple de Franch ha empatat el duel (36-36), per tot seguit, Jawara tornar a posar des del tir lliure els locals per davant (38-36). A partir d'aquí, intercanvi de cops sense que ningú fos capaç de desempallegar-se del rival. El pas endavant l'ha fet el Granada. Un triple de Bropleh a 2,50 pel final del tercer quart ha donat +5 als visitants (40-45), que han marxat a 7 (40-47) després d'una possible falta no xiulada sobre Vila. L'equip de Sargatal ho lluitava tot, però el tir exterior no entrava (3/22 triples). Tot i això, una cistella d'Eric Vila tancava el parcial amb un 44-51 que ho deixava encara tot obert.

Fontajau rugia. Un 2+1 de Marc Gasol (47-51) ha alimentat l'esperança que guanyar al líder era possible. El Girona ha desaprofitat diversos atacs, i el Granada amb tres triples seguits, un de Tomàs i dos de Costa (47-62) ha marxat de 15 i ha liquidat el partit a menys de cinc minuts pel final completant un parcial de 0-11. Els visitants han arribat a guanyar de 16 (50-66), però en els darrers instants el Girona ha pogut maquillar una mica el marcador, que tampoc demostra la igualtat que ha presidit bona part del duel (55-66).