L’Spar Girona està en ratxa. Les gironines van segellar ahir la primera victòria de la temporada a l’Eurolliga derrotant al Basket Landes a domicili (53-58) en un partit en què va brillar la solidesa del conjunt gironí. Enrere queden els dies grisos de pretemporada i els dubtes generats durant la fase de classificació per jugar la màxima competició europea. De moment, l’equip de Bernat Canut va a tota vela: invictes a la lliga i primera victòria a l’Eurolliga. Val a dir, a més, que el partit tenia un lleuger gust de revenja després que el Landes gairebé eliminés a les gironines dels quarts de final la temporada passada -van passar ronda després de la decisió de la FIBA d’excloure els equips russos de la competició- en una crua derrota a Fontajau sense que les franceses s’hi juguessin res.

El partit va ser un duel menys igualat de l’esperat. Marianna Tolo (10 punts) jugava contra el seu exequip i va fer un recital al primer quart que va permetre a les gironines agafar la iniciativa del duel i no deixar-la anar. Les de Bernat Canut van millorar els percentatges en tir exterior i van portar la davantera en el rebot, un fet que els hi va donar solidesa al llarg dels 40 minuts.

L’Spar Girona va col·locar la màxima diferència (17-24) al segon quart mentre l’entrenadora gal·la, Julie Barennes, es desesperava en la banda demanant velocitat a les seves jugadores. El Landes va reaccionar amb l’entrada de la veterana base, Celine Dumerc (40 anys), i va encadenar un parcial de 5-0 de la mà d’Evelyn Akhator (15 punts). A Binta Drammeh, però, no li va agradar la reacció francesa i ella soleta va realitzar dues accions destacades (un triple i un característic tir en suspensió) amb un desbordi de personalitat digna de videojoc, que van permetre a les catalanes arribar al descans amb una sòlida diferència (24-33).

En la represa del joc, el Landes va buscar la reacció a través de les transicions ràpides. Resultat: mala idea. L’Spar Girona a cop de contraatac i amb miss MVP (Rebekah Gardner) en plena forma, va ampliar la barrera dels deu punts (28-41). Les jugadores de Bernat Canut van seguir al seu ritme, dominant en el rebot i aprofitant el desencert exterior de les franceses (2/14 en triples). A les visitants els hi van començar a pesar les cames en el tram final de partit i el Basket Landes ho va aprofitar per retallar distàncies i col·locar-se a cinc punts (53-58) a quaranta segons pel final després d’una antiesportiva xiulada en un contraatac. L’Uni va administrar amb seny els darrers segons de partit, deixant córrer els segons i allargant les possessions aprofitant les faltes de l’equip rival, i va segellar la primera victòria de la temporada a l’Eurolliga i, a més a més, com a visitants.

Tot i la solidesa del triomf, les gironines afronten un calendari atapeït i els caldrà dosificar-se per evitar més lesions. Cal recordar que aquesta setmana el club va anunciar la greu lesió de Nora Galve que haurà de passar per quiròfan. El ritme no s’atura: dissabte rebran al Lointek Gernika (20 hores) i dimecres (20.45 hores) a un reforçat Famila Schio, que compta amb figures WNBA com Astou Ndour i Mabrina Mabrey, entre d’altres.