Diari de Girona

Diari de Girona

Manchester United, el «pitjor» rival per al Barça a la Lliga Europa

Als de Xavi els toca l’equip més dur als setzens i a la Champions hi haurà un Madrid-Liverpool

El sorteig dels setzens de final de l’Europa League. | REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Tal com va dir Xavi Hernández ahir en la roda de premsa prèvia al partit d’avui davant l’Osasuna i que coincidia amb el sorteig dels setzens de final de la Lliga Europa, «ens ha tocat el pitjor rival, un altre cop». Si l’any passat va tocar el Nàpols, que aleshores era l’equip més dur, enguany ha sigut el Manchester United. Després de quedar eliminat de la Champions, el Barça haurà de passar l’examen contra els red debils si vol continuar l’aventura a la segona competició continental. L’eliminatòria prèvia als vuitens de final de la Lliga Europa suposarà el retorn de Cristiano Ronaldo i Casemiro al Camp Nou, ara a l’United. El partit d’anada es jugarà al Camp Nou el pròxim 16 de febrer (18.45 hores) i la tornada serà el 23 de febrer a Old Trafford (21:00 hores).

A Europa, el Barça ha jugat contra l’United en 13 ocasions, amb 6 victòries per als blaugranes, 4 empats i 3 derrotes. Es podria dir que es tractarà d’un partit de Champions a l’Europa League. «És una eliminatòria espectacular, però preferíem un encreuament més senzill. Els dos equips tenen potencial per aconseguir grans coses», va valorar el director esportiu Jordi Cruyff.

Per la seva part, el Sevilla s’enfrontarà al PSV Eindhoven, el club dirigit per Van Nistelrooy, que compta en l’atac amb Luuk de Jong.

D’altra banda, a la Champions el sorteig dels vuitens de final va establir la repetició de l’última final amb un Liverpool-Reial Madrid. Fins ara, el conjunt blanc li té presa la mesura a l’anglès, en haver guanyat en 5 dels seus 9 enfrontaments, incloent les dues últimes finals en les quals s’han enfrontat (2018 i 2022). El Madrid visitarà el Liverpool el proper 21 de febrer en el duel d’anada i la tornada serà al Bernabéu el 15 de març.

A part del Liverpool-Madrid, hi haurà una altra eliminatòria d’allò més potent amb un PSG-Bayern de Munic. Aquesta també suposarà la repetició d’una final, la del 2020 amb triomf per als bavaresos.

Compartir l'article

stats