El 2022 li prova i de quina manera a Aliona Bolsova, que avui ha aconseguit el títol més important fins ara de la seva carrera. La tenista empordanesa s'ha proclamar campionat del W80 Open Villa de Madrid després de vèncer l'alemanya Tamara Korpatsch, l'actual número 89 del món. Ha necessitat dos sets (6-4 i 6-2) per acabar-se imposant en un partit que s'ha allargat gairebé dues hores i en el que s'han arribat a produir fins a set trencaments de servei.

Amb aquest triomf, Bolsova guanya el vuitè títol individual del circuit ITF i en la propera actualització del rànquing WTA tornarà a situar-se entre les 150 millors raquetes del planeta. Aquest 2022 ja es va proclamar campiona d'un W60 a Sèrbia, mentre que anteriorment el 2018 havia guanyat a Darmstadt (W25) i Getxo (W25). Més enrere, el 2015 s'imposava de nou a Getxo (llavors un W10) i a Madrid (W10), alegries que se sumen a les aconseguides a Les Contamines-Montjoie el 2014 (W10) i a Lleida (W10) un any abans.

Gran cap de setmana per a la tenista, que avui ha sumat el títol a Madrid en categoria individual i un dia abans, el dissabte, s'havia adjudicat la victòria en la final de dobles fent parella amb Rebeka Masarova.