L'Uni encara una setmana clau per tenir més opcions d'arribar a la final de la lliga

Les gironines, que visitarn el Cadí La Seu, necessiten fer el mateix resultat que el Perfumerías per consolidar un segon lloc que ja no poden millorar

Jugadores de l'Uni en el partit d'ahir del Bàsquet Girona contra el Fuenlabrada

Jugadores de l'Uni en el partit d'ahir del Bàsquet Girona contra el Fuenlabrada / Marc Martí

Guillem Camps

Superat el moment més delicat de la temporada, l’Uni ha agafat velocitat de creuer les últimes setmanes i afrontarà carregat de confiança l’últim partit de lliga amb l’objectiu d’acabar segon i jugar unes hipotètiques semifinals amb la tornada a Fontajau. En la lluita pel lideratge, hi ha diverses possibles combinacions però les gironines només poden acabar la competició en el segon o tercer lloc.

Els números són clars. Si l’Uni guanya a domicili el Cadí La Seu serà segon independentment del que facin el València i el Perfumerías Avenida. Si perd, haurà d’esperar que les castellanes facin el mateix per no quedar relegades a la tercera posició.

Les de Bernat Canut només poden aspirar a la segona posició que ja ocupen ara, però en canvi, poden veure com es produeix un curiós intercanvi de posicions entre els seus dos grans rivals en el cas que es produeixi una de les casuístiques possibles.

Si les gironines i les de Salamanca no fallen en els seus compromisos i el València si que perd a Sant Sebastià davant l’Euskotren -un resultat poc probable tenint en compte la diferència de potencial i que les basques ja no es juguen res-, quedaria un triple empat a 24 victòries que faria que les valencianes i les castellanes s’intercanviessin la primera i tercera posició sense que l’Uni es mogués del segon lloc. Aquesta curiosa sacsejada es produiria perquè en els partits jugats entre els tres equips, l’Avenida n’ha guanyat tres, l’Uni dos i el València només un.

El Cadí es juga ser cinquè

A l’Uni li espera un dur derbi català davant un Cadí que es jugarà acabar cinquè i tenir un emparellament no tant difícil als quarts de final, que en aquest cas hipotètic seria contra el Saragossa. Els rivals més probables per les gironines són el Barça i l’Estudiantes, que en aquesta última jornada es veuen les cares en un duel directe que decidirà qui és setè.

Les de Bernat Canut quedarien emparellades amb un d’aquests dos equips si fan els deures en el derbi català. Però es dóna la circumstància que en cas d’acabar terceres podria reeditar-se el duel contra les pirinenques si el Gernika guanya el seu partit davant l’Ensino, ja sense opcions d’entrar en els playoff.

Precedents favorables

A l’Uni Girona se li dóna bé el Cadí La Seu, ja que s’ha imposat en els cinc últims precedents entre els dos equips. En el partit de la primera volta, les urgellenques van plantar cara en la primera part però les gironines van remuntar a la represa per acabar guanyant per 67 a 57.