Els moviments al Bàsquet Girona s'acceleren

Jaume Sorolla renova, Salva Camps va amb la selecció i marxen Figueras i Miletic

Jaume Sorolla, signant un autògraf a una aficionada.

Jaume Sorolla, signant un autògraf a una aficionada. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

A Fontajau comencen a treballar de valent. En un tres i no res, des de la presentació del nou entrenador Salva Camps, els moviments s'han accelerat de cop. Si ahir s'anunciava l'arribada del pivot serbi Dordevic i les baixes de Jeremiah Hill Ondra Hanzlik, avui s'ha confirmat la renovació del tortosí Jaume Sorolla i els adéus de Pol Figueras i Dusan Miletic. A més a més, la sorpresa del dia ha sigut comprovar la presència de Camps dins del cos tècnic de la selecció espanyola que disputa aquest estiu el Mundial. El prestigi, al Bàsquet Girona, sempre és benvingut. Però anem per parts.

Camps i la selecció

Entre els ajudants de Sergio Scariolo, seleccionador espanyol, ha sobtat el nom de Salva Camps, el nou entrenador del Bàsquet Girona. Camps apareix a una llista que completen Manolo Aller, Víctor GarcíaLuis Guil, Jorge Lorenzo i Ángel Sánchez-Cañete. El tècnic badaloní només figura en el grup de pretreball al Mundial que es jugarà del 25 d'agost al 10 de setembre a Indonèsia. Fonts del Bàsquet Girona asseguren que, paral·lelament a la concentració amb la selecció que tindrà lloc el dia 26 de juliol a Madrid, Camps continuarà treballant en la confecció de la plantilla i s'incorporarà a Girona abans de la pretemporada.

Els 16 convocats per a Scariolo són: Abalde (Madrid), Abrines (Barça), Aldama (Memphis), Brizuela (Unicaja), Claver (València), Díaz (Unicaja), Fernández (Tenerife), Rudy (Madrid), Garuba (Rockets), Hernangómez (Raptors), Willy (Pelicans), Llull (Madrid), Parra (Joventut), Pradilla (València), Rubio (Cleveland) i Saíz (Tokyo).

Sorolla 2024

El pivot Jaume Sorolla ha estat confirmat com el quart integrant de la segona plantilla del Bàsquet Girona a l'ACB, després del fitxatge de Dordevic i de Quino ColomKameron Taylor, jugadors que tenen contracte vigent. «Valoro molt positivament la continuïtat amb el Bàsquet Girona en aquest segon curs a l'elit. Estic molt content de poder estar a Girona perquè crec que és un lloc ideal per continuar creixent com a jugador i com a equip», afirma el tortosí en declaracions al club.

Sorolla va debutar aquest curs a la màxima categoria del bàsquet estatal, acreditant una mitjana de 14 minuts en els 29 partits disputats. Serà la seva tercera temporada consecutiva al Bàsquet Girona, on va arribar el 2021 procedent del Barça B de LEB Plata. És un dels herois de l'ascens a l'ACB i de la salvació, amb la cistella a Saragossa, però en vol més. «Podem somiar, començar des de zero un altre cop, amb jugadors nous i de l'any passat i un staff tècnic bastant renovat. Això és il·lusionant perquè ningú sap on podem arribar».

Figueras i Miletic s'acomiaden

Pol Figueras i Dusan Miletic s'afegeixen als comiats anunciats de Hill i Hanzlik i no jugaran al Bàsquet Girona de Salva Camps, en l'estrena del badaloní a la banqueta en substitució d'Aíto García Reneses. Figueras, que va arribar al club l'estiu passat procedent del Palmer Alma Mediterránea Palma de LEB Or, va disputar 32 partits; mentre que el serbi, fitxat del Partizan de Belgrad, 34.

Reconstruir-se de nou per aspirar a la segona permanència a l'ACB, és el primer manament d'un Bàsquet Girona que, després de moltes setmanes de silenci, comença a oficialitzar detalls de les carpetes d'entrada i sortida que hi haurà al pavelló de Fontajau.

Juani Marcos i Sergi Martínez

El club presidit per Marc Gasol podria pescar talent jove procedent del Palau Blaugrana, tal com va fer amb Jaume Sorolla en el seu moment. A l'interès pel base argentí Juani Marcos s'afegeix l'aposta per intentar atraure Sergi Martínez. El jugador ha tingut poc protagonisme amb Jasikevicius i caldria veure quin paper li espera amb la sacsejada a la banqueta, on s'asseurà Roger Grimau.

Jou renova a Manresa

«Molt content de continuar a casa. Som-hi!», ha piulat el gironí Guillem Jou, que continuarà sent un dels pilars del BAXI de Pedro Martínez. L'aler de Llagostera, que va arribar fa deu anys al club del Bages, on és el capità, ha renovat fins al 2025. «La seva intensitat, passió i identificació amb el club l'han fet un dels jugadors més estimats», publica el club.

Subscriu-te per seguir llegint