Segueix-nos a les xarxes socials:

Boicot a la Vuelta amb "artefactes punxants" enmig de la carretera

Diversos ciclistes han patit punxades

Boicot a la Vuelta amb "artefactes punxants" enmig de la carreteraEFE

Una quinzena de ciclistes de la Vuelta a Espanya han punxat aquest diumenge a la tarda en el descens del coll d'Estenalles per la presència d'artefactes punxants a la calçada. Si bé en un principi s'ha parlat de xinxetes, segons la transmissió de RTVE, els objectes que han causat les punxades són una mena "d'artefacte de plàstic i metall" que té un parell de punxes metàl·liques.

Entre els corredors afectats hi ha hagut el belga Remco Evenepoel, guanyador de la Vuelta 2022, i el britànic Geraint Thomas. Els fets han succeït pels voltants de les 15.30 hores quan el pilot estava afrontant la baixada del coll d'Estenalles (870 metres), cap a Talamanca i Navarcles (Bages). El pilot de la Vuelta està disputant la segona etapa de la cursa entre Mataró i Barcelona, de 182 quilòmetres i amb final al circuit de Montjuïc.

"Quelcom aliè a la cursa"

Les punxades han obligat els corredors a parar a canviar roda. El 'pelotón' ha esperat que arribessin tots els afectats per tornar a agafar el ritme de competició. Pablo Lastras, director del Movistar, en declaracions a RTVE, confirma tres punxades en el seu equip, i en ciclistes de Jumbo, INEOS Grenadiers i gairebé tots els equips del 'pelotón'. No confirma que hagi estat per xinxetes, però que sí que ha estat per "Quelcom aliè a la cursa".

Joel Nicolau, en el grup d'escapada

Un dels protagonistes del dia a La Vuelta a España és el gironí Joel Nicolau, immers en el grup d'escapada. Pots recuperar aquest reportatge:

Prem per veure més contingut per a tu