Boicot a la Vuelta amb "artefactes punxants" enmig de la carretera

Diversos ciclistes han patit punxades

Diversos ciclistes disputant la segona etapa de la Vuelta.

Diversos ciclistes disputant la segona etapa de la Vuelta. / EFE

Redacció

Una quinzena de ciclistes de la Vuelta a Espanya han punxat aquest diumenge a la tarda en el descens del coll d'Estenalles per la presència d'artefactes punxants a la calçada. Si bé en un principi s'ha parlat de xinxetes, segons la transmissió de RTVE, els objectes que han causat les punxades són una mena "d'artefacte de plàstic i metall" que té un parell de punxes metàl·liques.

Entre els corredors afectats hi ha hagut el belga Remco Evenepoel, guanyador de la Vuelta 2022, i el britànic Geraint Thomas. Els fets han succeït pels voltants de les 15.30 hores quan el pilot estava afrontant la baixada del coll d'Estenalles (870 metres), cap a Talamanca i Navarcles (Bages). El pilot de la Vuelta està disputant la segona etapa de la cursa entre Mataró i Barcelona, de 182 quilòmetres i amb final al circuit de Montjuïc.

"Quelcom aliè a la cursa"

Les punxades han obligat els corredors a parar a canviar roda. El 'pelotón' ha esperat que arribessin tots els afectats per tornar a agafar el ritme de competició. Pablo Lastras, director del Movistar, en declaracions a RTVE, confirma tres punxades en el seu equip, i en ciclistes de Jumbo, INEOS Grenadiers i gairebé tots els equips del 'pelotón'. No confirma que hagi estat per xinxetes, però que sí que ha estat per "Quelcom aliè a la cursa".

Joel Nicolau, en el grup d'escapada

Un dels protagonistes del dia a La Vuelta a España és el gironí Joel Nicolau, immers en el grup d'escapada. Pots recuperar aquest reportatge: