550 vaixells participen al Palamós Optimist Trophy

Dijous i fins diumenge tindrà lloc la 34a edició d'una competició que acull regatistes arribats des de 24 països d'Amèrica, Europa i Àsia

Diferents equips d'arreu d'Europa sortint a entrenar des de la Platja Gran de Palamós.

Diferents equips d'arreu d'Europa sortint a entrenar des de la Platja Gran de Palamós. / Alfred Farré

DdG

El 34è Palamós Optimist Trophy-17 Nations Cup comptarà un any més amb la participació de 550 vaixells, límit que ha establert l'organització a càrrec del Club Nàutic Costa Brava/Vela Palamós, des de ja fa diverses edicions.

El Palamós Optimist Trophy és la segona competició amb major nombre de vaixells, tan sols superada pel Lake Garda Meeting Optimist Class que en té un miler, que se celebra en aigües del Llac di Garda, però amb un concepte diferent, ja que allà no competeixen tots els vaixells alhora, mentre que a Palamós sí que ho fan amb cinc sortides per cada prova de manera consecutiva.

Participaran regatistes arribats des de 24 països d'Amèrica, Europa i Àsia.

Participaran al Palamós Optimist Trophy els següents països: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Costa Rica, Croàcia, Xipre, Gran Bretanya, Eslovènia, Espanya, Estats Units, Finlàndia, França, Hong Kong, Hongria, Irlanda, Letònia, Luxemburg, Mèxic, Països Baixos, Polònia, República Txeca, Suïssa, Suècia i Ucraïna.

Com a favorits hi trobem el català, Iker Mújika, cinquè l'any passat a Palamós i que aquest any ha guanyat algunes proves del Circuit Optimist Excellence Cup com són la Regata Ciudad de El Puerto i l'Euromarina Optimist Torrevieja. També el seu company de club Joan Domingo, subcampió a Espanya, guanyador del Trofeu Ciutat de Palma i segon l'any passat a Palamós. També destaca la participació de l'alacantí Mateo Carbonell (CN Xàbia), bronze en el passat Campionat d'Europa.

L'equip del CN Costa Brava/Vela Palamós, entrenat per l'Alex Collins, estarà format per sis regatistes: Alexia Aquise, Jordi Camós, Gil Fages, Meritxell Gutiérrez, Gabi Lugo i Estel·la Trepat.

L'any passat va haver-hi per primera vegada una Cerimònia d'Obertura en la qual van participar més de mig miler de participants pel Passeig del Mar, i aquest any la desfilada va ser pel centre de Palamós. De fet, ha tingut lloc avui a dos quarts de sis de la tarda amb sortida des de l'Arbreda, carrer Cervantes, carrer Major i arribada a la Village de la Platja Gran.

Des de fa ja uns anys el Palamós International Optimist Trophy és una regata conscienciada amb el medi ambient i és per això que es duran a terme diferents accions relacionades amb la sostenibilitat. S'ha eliminat totalment el plàstic i s'ha apostat per l'ús d'ampolles emplenables a través de fonts d'aigua col·locades per diferents llocs del club.

Les proves se celebraran de dijous a diumenge. Dijous i divendres seran classificatòries i dissabte i diumenge, la flota es dividirà amb grups Or, Plata, BronzeEsmeralda i Perla. El podi sortirà del Grup Or. També s'entregarà el premi de la Nations Cup, al país millor classificat.

TEMES