Stieg Larsson i la seva trilogia han guanyat aquesta temporada d'estiu per golejada. Segons les diverses llibreries de Girona, aquests tres llibres de l'autor suec -Els homes que no estimaven les dones, La noia que somiava un llumí i un bidó de benzina i La reina al palau dels corrents d'aire- han estat els exemplars més venuts amb diferència d'aquest estiu, tant en català com en castellà. De fet, porten a dalt de tot de les llistes de vendes des de fa diversos mesos, ja que segons comenten els venedors "han estat la sensació de l'any".

El primer lloc, doncs, està ben clar. Ara, per a les segones posicions ja hi ha més debat, tot i que diverses llibreries han contrastat que l'èxit de Larsson ha impulsat les vendes de diversos autors escandinaus que també cultiven la novel·la negra. És el cas de tota l'obra de Henning Mankel o de La dona de verd de l'silandès Arnaldur Indridason que, segons han explicat els llibreters "fa un temps que s'està venent molt bé". També en aquesta línia estan tenint una bona sortida Ningú no ho ha vist de Mari Jungstedt o L'aurora boreal d'Asa Larsson, que s'ha venut molt en castellà.

A banda d'aquests tipus de llibres, que els llibreters anomenen del "tipus Larsson", hi ha diversos títols que també han tingut molt bona acollida durant aquests mesos d'estiu, com ara El caçador d'estels de Khaled Hosseini, que ja fa temps que es passeja per les llibreries, o Societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey de Mary Ann Shaffer, que és una novetat i està tenint molt bona sortida, a banda de gaudir de força crítiques al seu favor. Dels llibres d'autors catalans destaquen La mano de Fátima d'Ildefonso Falcones i el darrer Premi Ramon Llull, L'últim home que parlava català, de Carles Casajuana. D'altra banda, des de diverses llibreries s'han apuntat alguns títols que potser no tenen tanta sortida ara mateix, però que s'estan venent bé i que es preveu que tindran un bon èxit. Són, per exemple, Ni una palabra de Harlan Coben o Los días contados de Juan Madrid.

Respecte de la repercusió que ha tingut la crisi en la venda de llibres, la majoria ha reconegut que s'ha notat, però no amb excés, ja que "tothom ha volgut emportar-se alguna cosa per llegir a l'estiu".