Gerónimo Stilton arriba avui al festival de Cap Roig, però no ho farà sol sinó acompanyat dels Fantàstics -Júlia, Iris, Josep i Pau- i de la Companyia de la Fantasia, amb un espectacle que es podrà veure en primícia a Calella de Palafrugell. "El que era un concert ara inclou dramatúrgia i integra personatges", explica la cantant i actriu Lloll Bertran, que interpreta la dolenta del musical, la bruixa Stria. "Són les cançons del Gerónimo Stilton que els nens coneixen, però també hi ha la sorpresa que s'hi van colant diferents personatges", indica Bertran. A més, part de la gràcia també serà l'escenari, que l'actriu considera "una meravella": "Et permet entrar encara més dins del conte. En un teatre també ho pots aconseguir, però en un lloc així, el paisatge natural és de conte", indica.

Gerónimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia, va tenir un gran èxit durant la temporada que es va poder veure al Teatre Comtal. Dirigit per Àngel Llàcer i amb música de Manu Guix, va fer també una gira per Espanya. Ara, servirà per completar l'oferta infantil de Cap Roig, on també es va poder veure el musical del Club Súper 3.

En un moment en què les bruixes estan de moda -per exemple, la Malèfica de Blancaneus, que ha tingut pel·lícula pròpia, o la Bruixa Avorrida, tan popular com les Tres Bessones- Bertran es mostra entusiasmada amb els matisos de la seva bruixa Stria: "M'amoinava fer massa por a la canalla, i que no s'ho passessin bé... Per això, l'Àngel Llàcer va dir: saps què? La farem una mica boja. I automàticament, els nens riuen i no la temen tant. Amb una mica de mà esquerra, fa entendrir i tot", explica.

Bertran assegura que, a l'hora de crear el personatge, no es va inspirar en cap bruixa "de referència", sinó que ella i Llàcer el van anar muntant des de zero. "Ella és la reina de la foscor i les bruixes, allà ella mana, està satisfeta perquè té èxit en el seu món. Els conflictes apareixen quan es troba amb persoantges d'altres mons, i hi ha una dualitat en què la llum sempre acaba guanyant a la foscor", assenyala. "M'agraden els personatges que no són blanc o negre, sinó que es van bellugant en diferents colors. És molt enriquidor", afegeix.

En un moment en què l'oferta d'animació infantil és més àmplia que mai, Bertran està convençuda que el "ganxo" de Gerónimo Stilton entre les criatures és el fet que és "un ratolí molt humà" i proper als més petits. "A vegades, sí que els agrada emmirallar-se en superherois, però també els arriba molt un personatge que és l'antiheroi: és molt tendre, amic dels seus amics... és com un ninot de peluix que es fa estimar de seguida", considera.

També creu que el principal missatge que dóna Gerónimo Stilton és el de "l'amistat i l'estimació". "N'hi ha d'altres, ja que anima els nens a viure contes, endinsar-se en llegendes i fer córrer la imaginació... però, sobretot, transmet els valors més positius de la vida: l'amistat, estimar, ajudar els altres, protegir-nos... aquests són els nostres lemes principals", assenyala.

L'actriu també explica que, tot i tractar-se d'una obra infantil, també tenen molt en compte els adults que els acompanyen. "Crec que aquest va ser un dels principals punts forts d'El Regne de la Fantasia: volem que s'ho passin bé petits i grans. Jo sempre tenia un moment per espiar per algun costat de l'escenari i veia els pares picant de mans, cantant, explicant coses als nens... i això és fantàstic", assenyala l'actriu.

Malgrat que aquesta nova versió del musical s'estrenarà aquest vespre a Cap Roig, Bertran confia que es pugui veure més endavant en altres escenaris. "De moment, ja hi ha alguns llocs interessats, com ara Andorra. Ara som a l'estiu i tot just s'està fent la programació de temporada, però ja m'han comentant que estan mirant de donar continuïtat a l'espectacle", conclou.