Va ser el dia 5 de març de 2006 quan, amb motiu de la cloenda de la Unió de Colles Sardanistes a Roses, M. Àngels Salip va llançar la proposta de fer una colla de veterans a Girona, ja que no hi havia cap colla que representés la ciutat. Un grup d´amics van assolir el repte, amb el suport de la colla Sol-i-Vent, de la Catalunya Nord, amb compromís de participar a tres o quatre concursos, intentant així trobar l´equilibri entre la competició i la diversió.

La majoria dels components, amics de molts anys, tenen una llarga experiència en el món de la colla, d´altres no havien ballat abans en colla; alguns són de la ciutat, altres de les comarques gironines, d´aquí el nom Aires Gironins. Aquesta primera temporada ha configurat la colla Gent de Girona, de la Catalunya Nord, de l´Empordà i del Maresme. Ja que no disposa de local pels assaigs, la colla fins ara s´entrena en ballades i aplecs.

Aquesta temporada 2006, segons explica Pere Güell, «hem participat a sis concursos, el primer va ser a Camprodon, el dia 4 de juny, i l´últim a Girona, el dia 1 de novembre, amb un total de nou balladors i deu balladores. Hem passat per Argelers, (Catalunya Nord), Olot, Lloret de Mar i Blanes. Competim com a veterans lliures i hem obtingut sis primers premis de lluïment, un primer premi de galop d´entrada i una sardana revessa encertada». El passat mes de febrer, en fer la cloenda de la temporada, ja tenien un nou projecte: intervenir al Campionat Territorial de Colles Sardanistes de les Comarques Gironines, així que «ja estem inscrits al campionat, amb moltes il·lusions. També hem passat a formar part del GEiEG i, properament, començaran a fer els primers assaigs». La majoria de dansaires ronden els 50 anys.