S'acosten les festes nadalenques i amb elles els maldecaps a la recerca dels millors regals per als més petits de la casa. Un estudi publicat per la consultora TNS per eBay titulat '' Tendències de Consum en Nadal '' afirma que els espanyols gastaran de mitjana 209 euros durant l'època nadalenca. D'aquesta xifra, 151 euros aniran destinats a la compra de regals per als nens.

No obstant això, el que desconeixen els pares és la ''saturació '' que pot patir un nen si rep més regals dels necessaris. Estudis al voltant de la infància adverteixen que prop del 80% dels nens reben de mitjana 5 regals de més durant aquestes festes. Que un nen rebi més regals dels necessaris pot ser contraproduent. D'aquesta manera, els nens poden perdre la il·lusió en no gaudir de cada joguina o que directament descarti alguna, això sense ni tan sols haver-los prestat atenció per tenir altres que considera com a favorits.

Experts asseguren que la solució no rau en tallar d'arrel amb els regals, està més aviat relacionada amb l'elecció i acotació en el nombre. Per això, ha nascut la regla dels quatre regals, una teoria que minimitza el nombre d'objectes que se'ls regali per centrar-se en articles de veritable necessitat i interès per als nens.

La regla dels quatre regals es basa en els següents principis:

-Un regal per dur: Peces, sabates, samarretes ...

-Regals relacionats amb la lectura, com un llibre o aparells electrònics destinats a la introducció a aquest món.

-Un joguina que desitgi amb especial interès, que serveixi per cobrir les seves necessitats emocionals.

Qualsevol article que necessiti realment.

Cal no oblidar que en moltes ocasions els nens gaudeixen més amb objectes quotidians o de, aparentment, poc interès que amb joguines que poden sortir per un ull de la cara. Qui no s'ha passat tardes senceres jugant simplement amb caixes de cartró? ¿Ningú recorda ja a aquell nen d'anunci de televisió que s'emocionava molt quan li regalaven un pal? Cal no subestimar al poder de les petites coses, un nen valora en gran mesura gaudir d'una tarda fora de casa amb els pares, ja sigui en el parc d'atraccions com jugant al parc.