Els somnis i foscos enigmes de Twin PeaksTwin Peaks, una de les sèries més influents i admirades de la història de la televisió, torna 25 anys després. «Vaig trobar a faltar tots els personatges. I també el món de Twin Peaks (...) És un món obert a altres mons», diu el seu creador, David Lynch. «És un món especial amb gent especial», va explicar el cineasta en una trobada amb els mitjans, davant el retorn de l'univers tan misteriós com captivador d'aquesta sèrie de suspens.

«És com si tens uns cosins que no has vist durant un temps i veus que és possible viatjar fins a on viuen i passar un temps amb ells», va afegir Lynch sobre el retorn de Twin Peaks, que estrenarà la seva tercera temporada a partir del 22 de maig a Movistar +.

Seguint la famosa promesa del personatge de Laura Palmer (Sheryl Lee), que va dir a l'Agent Cooper (Kyle MacLachlan) «et veuré de nou en 25 anys», Twin Peaks tornarà envoltada d'una expectació tal que els seus dos primers episodis s'estrenaran en el marc del Festival de Cinema de Cannes.

El tercer lliurament de Twin Peaks, després de les dues temporades televisives de 1990 i 1991 i la preqüela en forma de film Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992), comptarà amb actors del repartiment original com MacLachlan i Lee i fitxatges com Naomi Watts, Monica Bellucci o Laura Dern fins a completar més de 200 intèrprets.

Amb aquest context, Lynch va rebre els periodistes al llegendari hotel Chateau Marmont de Los Angeles, on amb aire elegant i cafè en mà va esquivar amb estil irònic i frases brevíssimes les primeres preguntes sobre la sèrie. Com se sent en estar de tornada amb Twin Peaks? «Molt bé», va respondre. I com és treballar amb el seu antic repartiment? «He tornat amb la família, sí. Realment bé», va rematar sense més piruetes.

Quan va començar a deixar de banda la timidesa davant els periodistes, Lynch va reflexionar amb deteniment i mesura, de vegades tancant els ulls com si es trobés a punt de quedar atrapat dins un somni en qualsevol moment, sobre l'aura màgica que envolta Twin Peaks.

«No penso realment en això (la influència de la sèrie). Només estimo el món de Twin Peaks i em va semblar adequat tornar en aquest moment», va dir. «Bregues amb les expectatives fent-ho el millor que pots (...). He dit això amb anterioritat, però hi ha una expressió: 'L'home sol té control sobre l'acció, mai sobre els fruits de l'acció'. I això és realment cert en el cinema», va expressar.

Un suggeriment a l'audiència

Després d'assegurar que no se li permetia avançar res de la trama dels nous capítols (sí se sap que tenen lloc 25 anys després dels esdeveniments de les dues primeres temporades), Lynch va apuntar que és «important» per als fans conèixer els episodis originals de de cara a les noves històries, però va matisar que «si no han vist res, també està bé».

«Els espectadors són detectius: reflexionen, es fan preguntes i d'alguna manera troben el sentit», va afirmar el realitzador de Mulholland Drive (2001) i L'home elefant (1980). A més, el director va assenyalar que sempre va pensar en Twin Peaks com «una pel·lícula a la televisió», una cosa encara més certa, en la seva opinió, en l'era daurada de la petita pantalla i de les produccions de televisió per cable.

Lynch va compartir amb els periodistes alguns secrets a l'hora de crear l'inquietant i oníric clima de Twin Peaks, com el seu treball, de nou, al costat del compositor Angelo Badalamenti per unir la sensibilitat de les imatges i la banda sonora, que va ser un dels elements que més van contribuir a la particular atmosfera de la sèrie original.

«Parlo amb Angelo, li dono alguna cosa per pensar i toca sobre això. I si no casa amb el que tinc en ment, li dono diferents paraules i ell toca sobre elles», va indicar.