Menjar ràpid eleva el risc de tenir nivells alts de triglicèrids, segons l'estudi Predimed (Prevenció amb dieta mediterrània), en el qual han participat gairebé 800 voluntaris. L'equip d'investigadors el formen la Unitat de Nutrició humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili i el Centre d'Investigació Biomèdica de l'Obesitat i Nutrició, segons informa la URV.

L'estudi va valorar la relació entre la velocitat menjant i el risc de patir hipertrigliceridèmia i va concloure que el risc augmenta amb la velocitat. En l'estudi hi van participar 792 voluntaris, un 22,9% (181) dels quals es va classificar en la categoria d'ingestió lenta; un 31,6% (251) en la d'ingestió mitjana i un 45,5% (360) en la d'ingestió ràpida.

Els investigadors van observar que el grup d'ingestió ràpida tenia un 59% de risc de presentar triglicèrids elevats en sang, cosa que es considera un factor de risc cardiovascular. Segons els investigadors, menjar de forma ràpida endarrereix la sensació de sacietat, de manera que les persones continuen menjant malgrat haver cobert les seves necessitats energètiques i nutricionals.

A més, afavoriria pics més sostinguts en la glucosa plasmàtica i insulina, cosa que al seu torn pot induir un estat que estimularia la producció de greixos al fetge i, per tant, un augment dels nivells de triglicèrids en plasma. A partir d'aquests resultats, els investigadors conclouen que menjar més lentament pot ser útil per combatre malalties cardiometabòliques.