<strong>Elon Musk</strong> no s’ha conformat amb comprar <strong>Twitter</strong> i acomiadar l’antiga cúpula directiva, sinó que també està organitzant el retorn de Vine. El magnat sud-africà ha preguntat als seus subscriptors què els semblava la idea de recuperar aquesta aplicació de vídeos curts. A l’obtenir una resposta positiva dels seus seguidors, Musk ha posat en marxa un procés de recuperació per efectuar-lo aquest mateix any.

Tenint en compte que només queden dos mesos per acabar l’any, la idea d’un retorn immediat és poc factible. El multimilionari considera que la tornada de l’aplicació pot portar-se a terme ràpidament si els enginyers agafen com a base el codi font de Vine. Tot i així, una font pròxima a Axios creu que el codi no és suficient i que es requereix moltíssima feina en un marge molt curt de temps.

La plataforma Vine va tenir el seu moment de popularitat fa anys, però a causa d’una mala gestió es va enfonsar i va fracassar. Va néixer com una aplicació independent i va ser el 2012 quan Twitter la va comprar amb l’objectiu d’expandir el seu contingut en vídeo. Malauradament hi va haver complicacions i la companyia no obtenia la rendibilitat desitjada, de manera que el 2016 Twitter va decidir tancar-la.

¿Per què Musk vol ressuscitar Vine ?

No és un secret que TikTok és una de les plataformes més populars del món. El seu format de publicar contingut en vídeo amb una durada limitada ha conquerit els seguidors fins al punt que Instagram i Youtube han volgut imitar-lo, tot i que no tinguin el mateix impacte de popularitat. El magnat no es vol quedar enrere i vol que Twitter també sigui un rival, malgrat la quantitat de canvis i millores que necessita Vine.