Un davanter «ràpid, explosiu i hàbil». Així es definia Mamadou Sylla el passat abril, quan era presentat com a nou jugador del Racing de Santander i pocs dies abans de jugar el primer dels 11 partits que va disputar amb els càntabres. No va poder evitar el descens del seu equip, però va anotar 3 gols i va posar el seu nom a l'aparador. Ara, als 21 anys, Sylla és a l'agenda d'un bon grapat de clubs de Segona A i també de l'estranger. Ell, pacient, no descarta poder acabar al primer equip de l'Espanyol, club que el té en propietat, però entén que fer-se un forat entre els grans no serà gens fàcil, pel que una cessió és una bona solució. Un dels possibles destins pot ser Girona. No només perquè el club de Montilivi és un dels pretendents, sinó perquè la insistència de Quique Cárcel és majúscula.

Mamadou Sylla té un perfil que s'escau, i molt, al sistema de joc del Girona de Machín. Amb només 21 anys, té envergadura, és explosiu i també molt ràpid. Cárcel el coneix, bàsicament perquè el senegalès ha jugat tres temporades a Segona B amb el filial de l'Espanyol i s'ha enfrontat amb l'Hospitalet. És per això que el director esportiu gironí ja fa temps que es troba en contacte amb el representant del jugador, a qui li ha transmès el seu desig de comptar amb Sylla de cara al curs vinent. D'opcions perquè l'atacant acabi a Montilivi n'hi ha. És cert que molts més equips de la categoria el volen (fins i tot de l'estranger), però la bona relació entre l'Espanyol i el Girona, la proximitat i la bona sintonia entre Cárcel i el seu agent són factors que poden fer decantar la balança cap al bàndol blanc-i-vermell.

Pol Llonch, també a l'agenda

Del club blanc-i-blau també se'n vol treure petroli amb un altre jugador. En aquest cas es tracta d'un migcampista: Pol Llonch. El barceloní, que farà 23 anys el proper mes d'octubre, ja sap que les portes del primer equip les té del tot barrades almenys per aquesta temporada, pel que haurà de sortir cedit. Quique Cárcel el coneix de meravella:?Llonch ha jugat durant tres temporades a l'Hospitalet, club en el que ha acumulat 79 partits i ha anotat 2 gols. Encara no hi ha una proposta en ferm per part del Girona, però l'interès és una realitat. Ho sap l'Espanyol i també el mateix jugador.

A Pol Llonch el representa Pau Clavero, un agent que treball per l'empresa de Pere Guardiola. Curiosament, aquest és el mateix representant de Quique Cárcel i l'intermediari extern en les negociacions de compra per part de l'empresa francesa TVSE Futbol del 80 per cent de les accions del club de Montilivi.

El barceloní estaria encantat de fer la maleta rumb a Girona. No només perquè aquí podria debutar a una categoria desconeguda per a ell (la Segona Divisió A), sinó també per la proximitat amb els seus.