La derrota a Alcorcón frenava en sec el bon moment del Girona, que acumulava quatre victòries consecutives i que volia consolidar-se encara més en una segona plaça que, tot i perdre a terres madilenyes, continua en posessió dels catalans, en zona d’ascens directe. No obstant, el tècnic del conjunt gironí, Pablo Machín, va lamentar a la roda de premsa posterior que «no hem entrat en el partit de la mateixa manera que ho ha fet l’Alcorcón i això ens ha penalitzat molt». El conjunt local es va situar amb un 2 a 0 abans de la mitja hora de joc i a més, va veure com el visitant Alcaraz era expulsat per doble amonestació. «Si la primera envestida del rival l’haguéssim aguantat el partit s’hauria igualat molt més. Amb l’expulsió i davant un rival que exigeix tant és molt complicat», destacava l’entrenador sorià. Per posar un exemple ben diferent, Machín va voler exposar que «a Osca també ens van marcar aviat i vam poder remuntar. L’equip té convicció en les seves possibilitats però amb el segon gol i l’expulsió, que marca el partit, se’ns ha posat molt complicat».

A la segona meitat el Girona va mostrar una altra cara. Tot i jugar amb 10 homes des del minut 30 de la primera meitat, els gironins van tirar d’orgull i van aconseguir posar la por al cos de tots els aficionats de l’Alcorcón. «Quan tothom es pensava que la cosa acabaria malament, l’equip s’ha refet i el partit s’ha igualat més del que podia semblar. Hem tingut el mateix nombre d’ocasions que el rival, però ells han estat més encertats primer», va dir Machín respecte al bon segon temps brindat per l’equip del Gironès.

Probablament i davant la mala primera part del Girona, una de les conclusions més positives que es poden treure del partit és aquesta segona meitat que va permetre a tots els aficionats gironins mantenir viva l’esperança fins al xiulet final de l’àrbitre. «Davant la intensitat se sol treure el millor de cadascú. Volíem fer un gol per posar la por al cos a l’Alcorcón i al final hem pogut acabar donant una bona imatge», destacava Machín que, tot i això, va deixar clar que «sóc crític i marxo dolgut d’aquí perquè no he pogut inculcar el que hauríem d’haver fet des del primer minut. L’Alcorcón ens ha doblegat en intensitat i en encert».

El tècnic i els seus ajudants van fer canvis a l’onze inicial respecte a l’últim partit contra el Llevant. Alguns obligats, com el de Cristian per Longo, sancionat i altres com el d’Alcaraz per Granell, per decisió tècnica. Precisament sobre el migcampista gironí Machín va argumentar la seva suplència dient que «simplement he cregut convenient no treure’l», sense referir-se a la seva lesió. A la segona part era Eloi Amagat el migcampista que entrava al terreny de joc de Santo Domingo.

En una altra decisió tàctica poc habitual aquesta temporada, Cristian va acabar el partit de ­carriler, ja que «era una de les opcions més ofensives. A més, hem tret Aday perquè té quatre targetes i pateix muscularment. De vegades surt bé i d’altres, no tant. Al final hem aconseguit crear problemes i dificultats al rival», sentenciava el tècnic.

Pablo Machín va voler deixar clar que «sortim derrotats de l’estadi de Santo Domingo però seguim sent segons. Si ens adormim, en quatre partits l’Alcorcón o qualsevol altre equip podria lluitar pel mateix».

«Toribio potser ha exagerat la primera targeta, però això ho fem tots i s’ha de canviar perquè hi ha altres llocs per anar al teatre millors que no pas un camp de futbol», ironitzava el tècnic de Sòria sobre l’expulsió d’Alcaraz. Va finalitzar en l’apartat polèmic afirmant que «els dos penals es poden xiular. I pel que fa a la segona targeta groga a Alcaraz, a altres àrbitres els costa més de treure’n però avui l’ha volgut ensenyar segons el seu criteri».