Per fer-ho fàcil, després de la jornada d'ahir, el Cadis, pròxim rival del Girona, queda a onze punts de distància; l'Oviedo, amb qui d'aquí dues setmanes s'enfrontaran els de Machín està a dotze, la mateixa distància que l'equip de Montilivi li treu al Tenerife, que és l'altre dels rivals directes amb qui encara s'ha d'enfrontar. Per fer-ho més ras i curt, el Girona treu a gaditans, asturians i tinerfenys quatre partits de diferència quan només queden tretze jornades per disputar-se.

Una distància que pot ser molta o poca depenent de com es vulgui mirar, però sí a Girona sembla difícil atrapar el Llevant, que ara mateix està set punts per damunt, com deuen veure a Cadis, Oviedo o Tenerife de lluny el Girona.

Tot això ens porta a ratificar una vegada més que les dues pròximes jornades, realment, en el mes que ja es considerava clau pel possible esdevenidor del Girona en el seu camí cap al somni de la Primera Divisió, poden ser decisives. Per tant, derrotar el Cadis diumenge vinent a casa seria, igual que fa quinze dies contra el Getafe, deixar un altre rival fora de combat i marxar cap a Oviedo a descartar-ne un altre.

Per tant, ja només quedaria el Tenerife, a qui se li podria donar l'estocada final per Setmana Santa, sempre que els de les Illes mantinguessin el seu actual rendiment. Si ho volem fer diferent, si el Girona perdés el pròxim diumenge, no se'n sortís a Oviedo i també caigués a Tenerife, els de Machín mantindrien, pel cap baix, un avantatge d'un partit de diferència i aleshores la lliga se la jugarien amb tots els altres rivals que no són directes.

Però aquesta última hipòtesi, ara mateix sembla difícil que passi, perquè que un rival com el Reus perdona l'empat fallant un penal al minut 92 és una mostra més que aquest és realment l'any d'un Girona que per a l'espectacular partit de diumenge tindrà les baixes segures de Mojica, ja coneguda, d'Alcalá, que va veure la cinquena groga, Alcaraz, que va veure la vermella i que haurà d'estar pendent d'Aday i Borja García, retirats ahir amb problemes físics.