Segueix-nos a les xarxes socials:

Es trenca la ratxa a Montilivi

?La derrota posa punt i final a 28 partits seguits del Girona sense perdre a casa en lliga regular, des del 0-1 de l'Elx (desembre de 2015) ?En tot el 2016 només es va caure amb l'Osasuna al «play-off»

Més enllà de les conseqüències que té la derrota contra el Cadis a la classficiació, permetent que els andalusos retallin tres punts en la lluita per la plaça que dona accés directe a Primera Divisió i situant-se ara a vuit del Girona FC, també posa punt i final a una ratxa de rècord de partits sense perdre a l'estadi de Montilivi per part dels de Machín. En total, 28 jornades seguides, de les quals se n'havien guanyat vint i empatat vuit. De fet el Girona ara duia 8 triomfs seguits com a local.

L'última derrota a l'estadi en la lliga regular va ser contra l'Elx el 12 de desembre de 2015 en un enfrontament que es va decidir (0-1) amb gol de Sergio León de penal, i que suposava la segona ensopegada seguida, ja que la setmana abans els gironins també havien perdut, aquest cop amb el Còrdova (1-2). I aquella és la última vegada que el Girona va perdre dos partits seguits. En tot l'any passat a Montilivi l'equip només va perdre un partit, contra l'Osasuna, en la final del play-off (0-1). En aquest sentit cal recordar que entre les dades més destacades de l'era Machín, hi ha haver aconseguit mantenir-se invicte a casa durant tot un any natural, en partits de lliga regular (2016). En aquesta bona dinàmica de l'equip com a local cal afegir que ha fet 51 gols i només n'ha rebut 18. Consicent que algun dia havia d'arribar aquesta primera derrota a Montilivi, Machín es va mostrar conveçut que competint com ahir aviat tornarà a guanyar a casa, on aquesta temporada continua sent el segon equip de la categoria amb millors números. Només els supera el líder, que fins ara ha sumat 41 dels 45 possibles, mentre que per part del Girona n'ha fet 37, quatre més que el Oviedo (33), rival que justament rebrà al conjunt gironí al Carlos Tartiere a la pròxima jornada després de perdre també ahir davant el Rayo Vallecano.

Aquesta setmana el Girona no ha estat l'únic equip que ha perdut la seva condició d'invicte a casa, i la victòria de Reus al Heliodoro Rodríguez López (0-1) també va acabar amb la condició d'invicte a casa dels canaris com a locals, el que provoca que ara mateix, només el Llevant hagi puntuat en tots els partits que ha jugat al seu estadi.

D'altra banda Girona i Tenerife se sumen a Getafe i Sevilla Atlètic, que també han encaixat una única derrota a casa. Amb dues hi ha equips com el Cadis i l'Oviedo, tots candidats a la lluita per ascendir a Primera.

Prem per veure més contingut per a tu