La penúltima jornada de la Lliga 1,2,3 va ser generosa en emocions. I no només a Montilivi. Ahir, a banda de resoldre's el segon ascens directe, en benefici del Girona, també es van determinar dues places més de descens. El Mirandés, que ja havia baixat, va empatar 2-2 amb el Mallorca i va condemnar l'equip balear a la categoria de bronze; un altre històric amb passat molt recent a Primera, l'Elx, també ha caigut al pou en perdre a Cadis (2-1).

El Mallorca torna a la Segona B 36 anys després després d'una temporada nefasta que va culminat ahir amb l'empat al camp del Mirandés. En 41 partits, els mallorquinistes només han sigut capaços de sumar 44 punts, malgrat que comptaven amb un dels pressupostos més alts de la categoria (11 milions d'euros).

L'última plaça de descens se la jugaran Alcorcón, Almeria, UCAM i Nàstic. Els tarragonins, que van guanyar a Tenerife, en fan prou amb l'empat.

La darrera jornada també acabarà determinant les posicions de promoció d'ascens. Getafe, Cadis i Tenerife tenen el bitllet assegurat. El darrer se'l jugaran l'Osca, el Valladolid i l'Oviedo.