Jo diré un cop més, com faig cada any. Analitzar la pretemporada seria un greu error. Ho seria si hagués estat molt bona i també si hagués estat molt dolenta. La pretemporada és pretemporada i prou, és a dir serveix per agafar ritme, que els jugadors es coneguin al camp i fora del camp i si dona temps per agafar alguns automatismes. Punt.

Dit això, no deixa de fer tota la sensació que ahir Machín va voler fer un assaig general amb les cartes conegudes. No sé si pel fet que les sensacions dels darrers partits no fossin del tot bones o simplement per començar en el mateix punt on s'havia deixat de futbol de l'any passat, però va apostar pel conegut.

El cert és que set dels jugadors de l'onze inicial eren de la temporada passada i, curiosament, gairebé tots ells ubicats en llocs estratègics: Pons i Granell en el doble pivot, Portu i Borja en aquesta famosa mitja punta que els dos formen i Maffeo i Aday en els més que imprescindibles carrils. Aquestes són les posicions que donen valor a l'esquema de Machín i que ahir, el tècnic va semblar voler fer entendre als que començaven el partit des de la banqueta.

I a partir d'aquí en les pròximes setmanes l'equip pot ser el mateix o variar, però qui entri nou sabrà com es mou aquest equip. I a sobre li va sortir bé la jugada, perquè malgrat no pretenc que sigui un anàlisi de pretemporada, d'una plomada va esborrar tots els dubtes generats en els darrers partits.

I ara, un cop col·locat el trofeu Costa Brava a les vitrines de Montilivi, toca pensar en el debut a la Lliga, que serà immediat, el proper dissabte, i que no donarà treva. El fet de jugar els dos primers partits a Montilivi i tres de les quatre primeres jornades com a local són un factor a tenir en compte, perquè serà molt diferent començar bé, que no pas si es comença malament.

Però aquesta ja serà la lectura del que li espera al Girona FC a partir de dissabte i que segurament s'haurà de valorar amb moltes variants. Però això ja ho farem un cop arranqui la lliga, de moment, i després de la victòria contra el Manchester City, l'equip sembla preparat per a la gran cita.