n El Girona acumula cinc partits sense guanyar. El Rayo, després d'empatar dimecres el duel ajornat contra l'Athletic, ja en fa sis que no canta victòria. A Montilivi, amb 10 punts i fora del descens, les coses es poden veure sense tantes urgències com des de Madrid, amb l'equip penúltim a la classificació. Demà a Montilivi es veuran les cares «dos equips en una dinàmica no gaire positiva», com reconeix el lateral català dels madrilenys, Àlex Moreno. Ell, supervivent de l'última visita del Rayo a l'estadi, l'1 d'abril de 2017, a Segona, que va acabar amb una clara victòria visitant per 1-3 tot i que els locals lluitaven per pujar i els de Vallecas, ja amb Míchel d'entrenador, per no baixar, sospira per repetir demà el mateix guió. «Aquell dia vam fer un partit molt bo, tenint la possessió i buscant el gol des de l'inici», recordava ahir. Abans dels 20 minuts el Rayo ja guanyava aquell dia per 0-2 aprofitant les debilitats defensives dels de Machín. Alcalá va retallar distàncies abans del descans i a la represa Javi Guerra feia l'1-3 final. Era la tercera derrota seguida dels gironins, que una setmana més tard redreçarien el rumb guanyant el Numància (0-2) i que tot seguit salvarien un match ball a Tenerife (3-3). Dos mesos més tard, el Girona pujava a Primera i el Rayo se salvava. Els madrilenys van aconseguir retornar a la màxima categoria el curs passat.

Àlex Moreno considera que el Rayo s'ha d'emmirallar en la primera part que va fer contra l'Athletic. «Ens vam aconseguir posar per davant amb el gol de Pozo i a més el VAR ens va treure un gol. Després no vam entrar bé a la segona part. A Girona hi vindrem a buscar la victòria», va subratllar. Segons Moreno, «els dos equips estem en una dinàmica no gaire bona, però no es pot parlar de final. Tot són finals, segons com es miri, tots són partits decisius i complicats. Nosaltres necessitem guanyar per sumar de tres en tres i pujar llocs a la classificació. Moralment ens aniria molt bé guanyar».

Preguntat per què li falta al Rayo per millorar els resultats, el lateral català diu que «hem d'acabar d'aprofitar les ocasions i estar més concentrats en les jugades d'estratègia, i en les segones jugades. Hem d'estar més atents». Moreno no creu que hi hagi gaires canvis en els plantejaments de Machín i Eusebio: «el sistema sol ser el mateix i a més el Girona manté el bloc», recorda. El jugador del Rayo tampoc amaga que ha estat a l'agenda de Quique Cárcel. «Sempre hi ha hagut interès. Mai se sap. Però jo ara estic content a Madrid, som una família, tots anem a una», va destacar.

Sortit de la base del Barça, Moreno, que ara té 25 anys, va jugar al Llagostera, a Segona B, el curs 2012/13. «Va ser una experiència molt bona, hi vaig deixar bons amics. Venia del Barça i va ser un canvi brusc que em va servir per agafar experiència. Allò em va servir de plataforma per acabar fent el salt a Segona, amb el Mallorca, i després vaig guanyar-me poder estar a Primera amb el Rayo».