Pedro Porro vestirà, per desena jornada de Lliga, la samarreta del Girona. Això el convertirà en un futbolista de ple dret del primer equip, perquè així ho estipula el contracte signat el passat 18 d'agost. Encara amb dorsal del Peralada, l'amo del carril dret ha estat la principal sorpresa d'una plantilla òrfena de Maffeo a l'estiu però que no l'ha trobat a faltar. El rendiment de Porro, valent i punyent, l'ha fet tenir un lloc per mèrits propis. No fa ni uns mesos que brillava vestint la samarreta del juvenil -va fer 15 gols i 30 assistències- i enlluernava a Peralada -3 gols en 5 partits-, en què Chicho l'ha tingut menys del que pensava. Avui, està enamorant Montilivi. «L'altre dia vam parlar d'això perquè sabíem que estava al caure. Ser del primer equip li farà confirmar tot allò que ja ha ensenyat des de l'estiu: és descarat i atrevit, té nivell per formar part d'aquest vestidor. És molt jove i la capacitat de millora és molt gran, però ja és una realitat que tots abracem», deia Eusebio, en la roda de premsa prèvia al partit d'aquest vespre, en què va confirmar que Porro seria un dels 11 escollits d'inici per enfrontar-se al Leganés. De fet, el tècnic del Girona només va anunciar la presència de l'extremeny, que veurà així com el seu salari augmenta i s'estableix dins dels paràmetres marcats per la Lliga de Futbol Professional. Amb contracte fins al 2023 i després d'haver rebutjat diverses ofertes a l'estiu per marxar del Girona, Pedro Porro també comprovarà com la seva clàusula de rescissió voreja els 50 milions d'euros. «Esperem que tingui una trajectòria llarga i exitosa, és el que tots volem. Perquè això passi, ha de mantenir la humilitat amb la qual entrena i juga cada dia», afegia Eusebio.

Porro, que es va estrenar vestint els colors del primer equip del Girona en la tornada dels setzens de final de la Copa del Rei disputada el curs passat a Llevant (1-1), de la mà de Pablo Machín, va debutar a l'elit en la jornada inaugural d'aquesta temporada, contra el Valladolid. Les absències d'un lesionat Mojica i d'un sancionat Aday van propiciar el somni de la gran perla del futbol base gironí, que va veure renovat el seu contracte l'endemà. Porro, que havia signat el seu lligam al mes de juliol, va pactar dos contractes diferents en tan sols un mes de diferència. «Sempre m'han assegurat que el projecte del Girona és seriós, la gent és encantadora i s'hi pot viure bé. No vaig tenir cap dubte a l'hora de venir aquí i el temps m'ha donat la raó. Vull agrair al club la seva aposta, quan vaig arribar no pensava en res de tot això. Treballo dia a dia i desitjo aprofitar totes les oportunitats que m'arribin. El Girona és una família, tothom t'acull i et tracta com a un més. Estic molt content perquè no és senzill fer aquest pas», assenyalava Porro durant l'acte de renovació del seu contracte. Quique Cárcel, que l'acompanyava, li dedicava aquestes paraules: «El que ha fet és un missatge important intern de com estem fent les coses, volem que els joves creguin en el nostre projecte. Apostem per la base i ara piquem a unes portes on abans, econòmicament, no podíem picar. D'aquí ve l'acord amb el Peralada, que ens permet que els nois que surten del planter tinguin un repte a l'abast», insistia. Precisament, les baixes han incrementat la presència de futbolistes del filial, molts dels quals entrenen habitualment sota les ordres d'Eusebio. Si a la Copa Valery i Andzouana van debutar oficialment amb el primer equip, a Mestalla també va jugar Soni, com a Vitòria, que ja havia debutat el curs passat a Anoeta. Homes com Vito, José Aurelio Suárez i Èric Montes també han format part d'algunes convocatòries. Sense anar més lluny, avui a la banqueta hi serà Valery.

Montilivi estrena videomarcador El Girona lluirà nou videomarcador, que ha costat uns 200.000 euros. Forma part de les millores que el club fa temps que aplica a Montilivi.