Com és habitual en cada aturada FIFA d'ençà que l'equip és a Primera, el Girona veurà aquesta setmana com alguns dels seus jugadors volten la Seca, la Meca i la Vall d'Andorra per jugar amb la seves seleccions. Aquest cop, als habituals Bounou, Stuani i Choco Lozano s'hi afegeix Pedro Porro, que ha estat citat per primer cop amb la selecció espanyola sub-21. El carriler extremeny s'estrena en el doble compromís amistós de l'equip de Luis de la Fuente contra Romania (dijous a Granada) i Àustria (dilluns, 25, a Algesires). Porro és un dels dos laterals esquerres citats pel seleccionador juntament amb Sergi Palencia (Girondins) ja que aquest cop ni Martín Aguirregabiria (Alabès) ni l'exgironí Pablo Maffeo (Stuttgart) hi han entrat. Caldrà veure com De la Fuente dosifica els minuts de Porro durant els dos partits però la seva joventut i el fet que tampoc hagi acumulat gaires minuts darrerament amb el Girona no amoïna el cos tècnic blanc-i-vermell.

Sí que tremola Eusebio Sacristán amb la possible sobreexplotació que pugui patir Cristhian Stuani amb l'Uruguai durant la China Cup. El màxim golejador del Girona es perfila com el davanter centre titular del conjunt charrúa en els partits contra l'Uzbekistan (divendres) i la final o el tercer i quart lloc dilluns davant la Xina o Tailàndia. La baixa per lesió de Luis Suárez, que va patir un esquinç de turmell diumenge en l'últim minut del partit del Barça al camp del Betis, deixa la llista d'Uruguai amb només tres davanters centre de referència. Cal recordar que Edison Cavani (PSG) ja no va entrar a la convocatòria també per culpa d'una lesió. Tot plegat deixa el seleccionador Óscar Washington Tabarez amb només Stuani, Maxi Gómez (Celta) i Jonathan Rodríguez (Cruz Azul) com a homes gol. En aquest sentit, per galons al grup i experiència, és el davanter blanc-i-vermell el que es perfila com el 9 i titular de l'Uruguai a la competició. Des de Montilivi estaran molt pendents de si Tabarez en dosifica la participació i reparteix els minuts entre ell, Maxi Gómez i Rodríguez.

També tornarà carregat de quilòmetres a les cames Yassine Bounou. El porter juga aquest divendres a Malawi partit de classificació per a la Copa d'Àfrica i dimarts disputarà a Tànger un amistós contra l'Argentina. De la seva banda, el Choco Lozano se n'anirà fins als Estats Units per jugar un partit amistós amb Hondures contra l'Equador a Nova Jersey en l'estrena del seleccionador Fabián Coita al capdavant del combinat centreamericà.

La selecció catalana, que debutarà en una data FIFA dilluns que ve a Montilivi contra Veneçuela, ja ha confirmat que entre els seleccionats hi serà Àlex Granell. I també es dona per fet que hi seran Pere Pons i Marc Muniesa, i potser fins i tot Aleix Garcia. Per sortir de dubtes caldrà esperar a demà, quan Gerard López faci l'anunci dels convocats.

A tot aquest panorama s'hi han d'afegir tres absències més amb afectació directa al Peralada: Paik, que ja ha tingut oportunitats al primer equip del Girona, marxa amb Corea del Sud i Ferraresi (Veneçuela) i Giorgi (Geòrgia) tampoc podran acompanyar l'equip empordanès al camp del Cornellà el proper cap de setmana.