Bartra, objectiu del Girona per reforçar la defensa

El central tarragoní, de 32, anys, és el principal nom amb què treballa la direcció esportiva per apuntalar la rereguarda

Pertany al Trabzonspor turc, que el va fitxar del Betis l'estiu passat i de qui s'haurà de desvincular o bé pagar traspàs

Amb Bernardo i Juanpe renovats, la seva arribada obriria la porta de sortida a Alexander Callens

Bartra, en acció durant un partit amb Trabzonspor

Bartra, en acció durant un partit amb Trabzonspor / Instagram

Girona

Acabada la Lliga i amb la tranquil·litat que les notes han estat realment bones, és moment de tancar la carpeta esportiva i obrir la del mercat. Amb el mes de juny encetat i a poques setmanes que s’acabin alguns contractes pendents de renovar, a Montilivi fa temps que es treballa en la planificació esportiva de la temporada que ve. Un dels molts reptes de la direcció esportiva és apuntalar la línia defensiva amb una peça més. Important si pot ser. D’aquells que marqui diferències i ajudi a fer créixer el club tant a la gespa com a fora. I sembla que l’objectiu té nom i cognom: Marc Bartra.  

Amb Juanpe Ramírez i Bernado Espinosa renovats per una temporada més, el Girona també compta amb David López, Alexander Callens i Santi Bueno. L’uruguaià, tot i això, està lesionat i fins a principis de setembre no se l’espera, mentre que el peruà, fitxat al gener, tindria la porta oberta per buscar una sortida. Amb aquest escenari, el club ha engegat la cerca d’un central ràpid que completi la rereguarda i l’escollit és Marc Bartra. L’exdefensa del Barça i del Betis, entre altres, de 32 anys, pertany al Trabzonspor turc des de l’estiu passat i veuria amb molt bons ulls tornar a Catalunya i a la Lliga. Ràpid i amb bona sortida de la pilota, el central encaixaria a la perfecció a l’esquema de Míchel, que veuria satisfet el seu desig de tenir un defensa de característiques diferents als que té. 

El Girona vol Bartra i Bartra vol venir al Girona. En principi, les peces haurien d’encaixar. Tanmateix, la negociació no està tancada i, per força, serà complicada. El Betis va traspassar el defensa tarragoní al Trabzonspor a canvi d’un milió i mig d’euros que, amb variables arribaven a més de quatre. Caldrà veure ara per on poden moure’s les xifres o si hi ha alguna possibilitat que el de Sant Jaume dels Domenys pugui desvincular-se del club turc, amb qui té contracte fins al 2024. En aquest sentit, els problemes econòmics del Trabzonspor s’han agreujat a mesura que avançava la temporada i podrien ajudar a la sortida de Bartra amb destí Montilivi. 

Enguany, Bartra ha jugat 29 partits i ha marcat quatre gols a la Lliga turca on va arribar després que el Betis el vengués a l’agost per alliberar massa salarial. Bartra va estar-se quatre temporades i mitja al conjunt sevillà (146 partits i 7 gols) on va arribar-hi el gener del 2018 procedent del Borussia Dortmund. El defensa català va estar-se una temporada i mitja a la Bundesliga amb el Dormtund (44 partits i 3 gols). Abans havia passat els primers anys de la seva carrera professional al Barça, amb qui va guanyar cinc Lligues i dues Champions League, entre molts altres títols, a les ordres de Pep Guardiola i Luis Enrique Martínez (103 partits i sis gols del 2009 al 2016). 

La possible de Bartra pel Girona es podria entendre també com un fitxatge estratègic. Un home amb experiència al màxim nivell, d’una edat bona per competir a Primera i amb ganes de tornar a casa i implicar-se en el projecte. En definitiva, el mateix que s’ha fet aquesta temporada amb Oriol Romeu, que ha tingut un aterratge impactant amb 31 anys procedent de la Premier League. Caldrà veure ara si les parts es posen d’acord i Bartra acaba vestint els colors blanc-i-vermells la campanya que ve.