Èric Garcia (Barça) tanca el mercat del Girona

El Girona tanca el retorn del davanter murcià procedent del Getafe a canvi d'uns 1'5 milions d'euros

La voluntat del jugador i la necessitat d'alliberar massa salarial del Barça per poder inscriure Cancelo, propietat del City, faciliten que el defensa del Barça hagi arribat a Montilivi

Jhon Solís signa per cinc temporades i ja s'entrena a les ordres de Míchel

Èric Garcia, en acció durant un Barça-Galatasaray

Èric Garcia, en acció durant un Barça-Galatasaray / Alejandro Garcia/Efe

El Girona continua perfilant els darrers moviments de mercat abans de mitjanit. Així, després de fer oficial el fitxatge de Jhon Solís per cinc temporades, ha tancat l'arribada d'Èric Garcia (Barça) i Portu (Getafe). Amb el central de Martorell ja està tot pactat i finalment el Barça ha accedit a deixar-lo anar. La voluntat del jugador i la força del Manchester City en l'operació ha estat clau. La necessitat del Barça d'alliberar massa social i que Joao Cancelo, desig blaugrana, sigui del City haurien ajudat a la sortida d'Èric Garcia cap a Montilivi, requisit que accepta el Barça. Garcia arriba cedit sense opció de compra. El club ha anunciat el retorn de Portu (Getafe). El davanter murcià arriba a canvi d'un traspàs que ronda els 1'5 milions i signa fins al 2027.

El club fa oficial el fitxatge de Solís

El Girona ha fet oficial a primera hora de la tarda el fitxatge de Jhon Solís, que firma per cinc anys amb el club.

Solís, de 18 anys, arriba a Montilivi procedent de l'Atlético Nacional, un dels equips més importants de Colòmbia, on s'ha format a les categories inferiors. Tot i la seva joventut, el de Guacarí ha jugat 38 partits amb el primer equip del club de Medellín i ha estat internacional amb les selecció Colombiana Sub-16 i Sub-23.

Portu torna al Girona

Cristian Portugués tornarà a vestir la samarreta del Girona. El club ha arribat a un acord amb el Getafe per al traspàs del murcià, que fitxa per quatre temporades.

El Getafe, per boca del seu entrenador José Bordalás, havia confirmat en roda de premsa aquest matí que el fitxatge de Portu era imminent. L'extrem de 31 anys és l'escollit per reforçar l'atac, i el jugador ja ha donat el seu vistiplau a l'operació. Això suposaria el seu retorn a la seva "casa" després d'haver portat la samarreta del Girona en 115 partits des de la temporada 2016-17 fins a la 2018-19. L'acord podria arribar als tres milions d'euros perquè Portu es converteixi en propietat del Girona.

Aquest fitxatge de Portu ha generat una gran emoció entre els aficionats del Girona, ja que es tracta d'un futbolista que ha deixat una empremta profunda al club. Va ser una peça clau en la plantilla que va aconseguir l'ascens a Primera Divisió. Va arribar la temporada 2016-17, procedent de l'Albacete, i des del principi va demostrar el seu gran potencial. En les tres temporades que va jugar amb el club, va disputar 115 partits, 71 a Primera, 41 a Segona i tres de Copa del Rei.

La seva contribució a l'atac va ser memorable, amb 29 gols i 17 assistències. La seva millor temporada va ser la 2017-18, en què va marcar 11 gols i va donar sis assistències. La seva associació amb Stuani va ser clau per aconseguir els 51 punts, fins ara la millor puntuació a Primera del Girona.

Precisament fa una setmana Stuani destacava als microfons de DAZN com van ser de letals com a parella a l'atac del Girona.