J.Badenes, Girona.

Les casetes d'artesania del Pont de Pedra deixaran el seu espai per millorar la imatge turística de Girona. El govern ha decidit traslladar les parades d'artesania del pont de Pedra perquè les cases de l'Onyar es puguin veure durant tot l'any. L'àrea de Promoció de la Ciutat i de Coordinació Territorial han treballat corrdinades en els treballs preparatius perquè els punts de venda tinguin el seu emplaçament a l'altra vorera.

Els serveis municipals han revisat i actualitzat les instal·lacions elètriques perquè les parades puguin mantenir les mateixes condicions. Ara s'ubicarana la part del pont Pedra que dóna a la plaça Catalunya, una antiga proposta del equip de govern.

Les parades d'artesania es van posar al pont de Pedra al setembre de 1994 per inciativa de l'Associació d'Artesans de Girona. Fins aquella data, el pont de Pedra, acabat de construir el 1856, havia mantingut el trànsit rodat.

En principi la fira es feia dijous al matí, però la seva evolució va suposar que es traslladés al cap de setmana. La mostra artesanal també es va poder veure per Fires i per les festes de Nadal. Des de llavors el seu protagonisme ha estat constant i la seva qualitat ha fet que altres tipus d'artesania s'hagin extès a la resta de la ciutat. No obstant, les cases de l'Onyar s'han convertit en el símbol de la Girona que va deixar el gris molt enrere.

L'any 1983 un dels espais més identificatius de la ciutat, les cases de l'Onyar, va canviar la seva imatge degradada. La col·laboració de l'Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya va fer possible la restauració de la cases situades al costat est -la Rambla, l'Argenteria i Ballesteries-. L'operació que en prinicpi no va ser ben vista per alguns sectors ciutadans perquè temien un canvi radical, al final compta amb l'aprovació general.