Segueix-nos a les xarxes socials:

Les entitats d'inserció de discapacitats miren cap a Europa

Un grup d'experts d'Anglaterra i Letònia visiten els col·lectius per donar a conèixer bones pràctiques

Un grup d'experts provinents d'Anglaterra i Letònia visitaran diverses institucions gironines que treballen per la formació i incorporació laboral de persones amb discapacitat, en el marc d'un projecte que lidera Espiral Entitat de Serveis a Girona. El president de l'entitat, Joaquim de Toca, considera que aquest projecte facilitarà notablement la tasca dels professionals en aquest camp a les comarques gironines, ja que el projecte, anomenat "Learning LAB for Integration" vol identificar i transferir bones pràctiques d'integració en aquest sector. L'objectiu és contribuir a la integració de persones amb diferents tipus de discapacitat a la societat, les activitats educatives i el mercat laboral.

A Europa entre un 8-10% de la població té algun tipus de discapacitat. Més del 60% no treballa. Hi ha una gran manca d'iniciativa per part de tots els agents implicats. Per una banda, les empreses no tenen coneixements pràctics sobre la contractació de persones amb discapacitats, els beneficis que aporten o el tipus de treball que poden fer. Per altra banda, moltes persones amb discapacitat no tenen prou coneixements professionals per iniciar accions emprenedorials. A més molts d'aquests no accedeixen a nivells d'estudis superiors i tenen menys possibilitats d'obtenir una feina qualificada.

La Comissió Europea que gestiona el programa d'aprenentatge al llarg de la vida, s'ha interessat a difondre una pàgina web que constituirà el "LABoratori metodològic de bones pràctiques", fruit del treball que Espiral Entitat de Serveis socials, conjuntament amb Point Europa, de Cornwall (Anglaterrra) i de Comperio, a Letonia, estan duent a terme.

Les empreses que seran visitades formen part del Programa Incorpora de l'Obra Social de La Caixa. Aquestes són Astres i la Fageda de les comarques gironines i Sant Tomàs de Vic.

Prem per veure més contingut per a tu