L'Aplec de la Sardana a Girona canvia la ubicació habitual per la pluja

Aquest dimecres 1 de maig, les tres cobles es trobaran al pati cobert de l'escola Pla de Girona

Colles sardanistes de Girona, en una imatge d'arxiu.

Colles sardanistes de Girona, en una imatge d'arxiu. / Aniol Resclosa

Redacció

Redacció

L’entitat Amics de la Sardana Terranostra, organitzadora de l’aplec de Girona, festa que enguany compleix 66 anys, ha decidit canviar la ubicació per la temença de pluja. La ubicació habitual els darrers dos anys, havia estat el parc del Migdia, un espai molt ben acceptat pel públic.

Aquest dimecres 1 de maig a partir de les 10.30 h i fins a les 16 h, les tres cobles participants s’ubicaran al pati cobert de l’escola Pla de Girona, situada a poca distància de l’aplec.

Ciutat de Girona, Montgrins i Sant Jordi-Ciutat de BCN, que són les formacions de cobles usuals, interpretaran un total de 15 peces al matí i 18 a la tarda. A més, al final hi haurà dues composicions de conjunt per les tres cobles: “Amics de la Sardana Terranostra” de Francesc Camps i ”L’aplec de Girona” de Francesc Mas Ros.

Principalment, el programa està integrat per peces d’autors de les comarques gironines, destacant l’apartat de sardanes obligades i de lluïment d’un instrument determinat. Així mateix, una estrena del gironí Josep Ant. López, titulada “A Girona, som i serem”.

L’aplec de Girona, històricament és el 5è més antic de les comarques gironines i data del 1958. El guanyen en antiguitat: Caldes (1950), Banyoles (1953), Ripoll (1954) i Anglès (1955).