La Cambra de la Propietat Urbana ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Girona per pagar la rèplica de l'escultura Contra l'invasor de Miquel Blay i situar-la a la zona verda del Jardí de la Infància, prop del refugi antiaeri i de l'inici de la muralla.

L'escultura, que farà un metre i seixanta centímetres d'alçada és una còpia de l'obra en guix que Blay va fer l'any 1891 per demostrar a la Diputació de Girona el seu treball a propòsit d'una beca que li va permetre anar a París, tal com va explicar la regidora de Cultura, Lluïsa Faxedas. Ho va fer en guix, com a model pensant que l'obra al carrer, podria ser de marbre. Al final, l'Ajuntament ha decidit que sigui de bronze però d'un color semblant al marbre. S'ha optat pel bronze perquè es considera més resistent. La peça de guix està actualment al Museu d'Art de girona i és propietat de la Diputació. L'obra costarà més de 21.000 euros i es farà en una foneria de Valls, on es podrà realitzar sencera

El president de la Cambra de la Propietat Urbana, Joan Terrades, va ressaltar l'interés de l'entitat per tal que els espais públics de la ciutat es puguin beneficiar d'accions culturals. Va destacar que la ubicació era encertada i que havia de servir per començar a millorar l'inici del carrer del Carme, "antigament un vial de Passeig i que amb el trànsit rodat s'ha anat degradant". L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va explicar que prop de l'escultura hi ha el Jardí de la infància un lloc on, tal com va indicar, hi ha una placa amb d'un text de l'article "Refugis i Jardins" de Carles Rahola. Precisament enguany s'han organitzat una sèrie d'actes per a commemorar el setantè aniversari del final de la Guerra Civil a Girona i de l'afusellament de Rahola.

L'alcaldessa espera que l'escultura pugui situar-se al seu lloc entre setembre i octubre de l'any vinent. Pagans va explicar que la col·locació d'una rèpilica d'aquesta obra havia estat sol·licitada també per l'entitat Amics de la Unesco.